• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kamu ihaleleri sanal ortama taşınıyor
21 Aralık 2010 Salı 16:41

Kamu ihaleleri sanal ortama taşınıyor

Mart 2011'den itibaren Kamu ihalelerinde teklif sunma ve ihale süreci internet üzerinden yapılacak
Kamu İhale Kurumu Başkanı Hasan Gül, Mart 2011 tarihinden itibaren kamu ihalelerinin tamamen internet ortamı üzerinden yapılacağını ve sürecin internet ortamı üzerinden tamamlanacağını söyledi.

Kamu İhale Kurumu tarafından düzenlenen eğitim programına katılmak üzere Konya'ya gelen Kamu İhale Kurumu Başkanı Hasan Gül, Konya Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti. Ziyarette kamu ihaleleri ile ilgili yeni düzenlemeler hakkında bilgi veren Hasan Gül, ihalelerin daha hızlı, sağlıklı ve şeffaf yapılabilmesi için ihale sürecinin internet ortamına aktarılacağını belirterek, "2011 Mart ayından itibaren bazı alanlarda kağıt ortamını ortadan kaldırarak bütün ihale sürecini internet ortamına taşıyacağız.

Kendi internet sitemiz üzerinden vereceğimiz ihale ilanlarını herkes görebilecek ve ihale dokümanlarını internetten indirebilecek. İhaleye katılmak isteyenler internet sitesi üzerinden belgelerini hazırlayıp tekliflerini yine internet ortamından bize ulaştırabilecek. İhale değerlendirmesi de tamamen elektronik ortamda şeffaf biçimde yapılacak ve ihale sonucu, ihaleye katılanlara elektronik posta ya da kısa mesaj vasıtasıyla iletilecek. Böylece hem ihale süreci daha hızlı, şeffaf ve güvenli bir şekilde yürütülebilecek, hem de kamuoyu daha iyi aydınlanacak" dedi.

YEREL BASIN ETKİLENMEYECEK

Kamu İhale Kurumu olarak yeni bir yasa taslağı hazırlığı içinde olduklarını ifade eden Hasan Gül, "Bu yeni tasarıda ihale duyurularının internet üzerinden yayınlanması ile ilgili değişiklikler var. Ama bu değişiklik bazılarının anlattığı gibi yerel basına verilen ihale ilanlarının kesileceği ve verilmeyeceği anlamına gelmiyor. Hazırladığımız tasarıda yerel basına ihale ilanı verilmeyecek gibi bir madde söz konusu değil. Ama ben yerel basına ihale ilanlarının verilmesi yerine ihale sonucunun verilmesinin daha uygun olacağına inanıyorum. İhale ilanlarıyla sadece o ihaleye girecek kişiler ilgilenir. Ama ihalenin sonucunu yayınlarsanız vatandaşlar devletin parasının nerelere nasıl harcandığını daha açık bir şekilde takip edebilmiş olur ve sizler de kamuoyunu aydınlatma görevini daha iyi bir şekilde yapabilirsiniz" şeklinde konuştu. 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA