• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kamu görevlileri yarın bırakılacak
12 Mart 2013 Salı 21:21

Kamu görevlileri yarın bırakılacak

BDP İstanbul Milletvekili Tuncel, PKK'nın kaçırdığı kamu görevlilerinin heyete iadesine ilişkin ''Aslında bugün akşam itibarıyla gelmelerini bekliyorduk. Bir sorun çıkmış orada, yarına kaldı'' dedi.

BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, beraberinde bazı parti yöneticileriyle Habur Sınır Kapısı'nda bekleyen bazı kamu görevlilerinin aileleriyle görüştükten sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Kamu görevlilerinin bırakılması meselesinin uzun süredir gündemde olduğunu hatırlatan Tuncel, ''Özellikle sayın Öcalan ile 3 milletvekili arkadaşımızın ziyareti sonrasında bu konu gündeme geldi. PKK yetkilileri buna olumlu yanıt verdi. Bunun üzerine BDP olarak kamu görevlilerinin serbest bırakılması konusunda bir çalışma başlattık. Gelinen noktada 8 kamu görevlisi bırakılacak'' diye konuştu.

Heyetle birlikte bugün Irak'ın Kuzey'ine geçmeyi planladıklarını ancak yurt dışı çıkış yasağı nedeniyle bunun gerçekleşmediğini anlatan Tuncel, şunları söyledi:

''Türkiye demokrasisi açısından bu ayrı konu tabi. Önemli olan bu sürece zarar vermemek. Türkiye kamuoyunun beklentisi olan kamu görevlilerinin güvenlik içerisinde sağ salim ailelerine kavuşabilmesini sağlamak. Şimdi arkadaşlarımız oradalar, hazırlık yapıyorlar. Aslında bugün akşam itibarıyla gelmelerini bekliyorduk. Bir sorun çıkmış orada, yarına kaldı. Yarın öğleden sonra saat tam olarak netleşmedi ama 13.00'den sonra diyelim, buraya geleceklerini umuyoruz, eğer bir aksilik bir sorun çıkmazsa...''

Sebahat Tuncel, başka bir gazetecinin gecikmede provokasyon ihtimali bulunup bulunmadığı yönündeki sorusunu ise şu yanıtı verdi:

''Sanmıyorum. Teknik bir şey sanırım. Bize salı ya da çarşamba da olabilir denmişti. Bir gün gecikmenin pek önemli olacağını sanmıyorum. Bu süreç gerçekten hassas bir süreç. Bu süreçte çözümden yana olmayan, bu süreci baltalamak isteyen kesimler de olabilir. Bu sürecin kesintiye uğramamasının temel şeyi herkesin sorumlu davranması.''

Bu arada gün içerisinde Silopi'den havalanan skorsky tipi askeri iki helikopterin Habur Sınır Kapısı çevresinde bir süre tur attığı görüldü.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA