• Konya4 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kamplaşmaya izin vermeyeceğiz
15 Şubat 2017 Çarşamba 08:56

"Kamplaşmaya izin vermeyeceğiz"

AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Türkiye'nin bu özel günlerde, referandum sürecine gittiği günlerde kamplaşmasına izin verilmeyeceğini söyledi.

Usta, İstanbul'da, Fatma Dilara Aslıhan Yiğit'in minibüste bir yolcu tarafından başörtüsünün çekilerek çıkartılmasına ilişkin çıkan haberler üzerine TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Yiğit'in toplu taşıma aracında saldırıya uğradığını, fiziki ve psikolojik şiddete maruz kaldığını, kişisel haklarına saldırıda bulunulduğunu belirten Usta, bunun üzücü, acı verici bir olay olduğuna işaret etti.

Usta, 28 Şubat'ın yıl dönümüne az bir zaman kala, 20 yıl öncesinde belki daha fazla yaşadıkları olaylardan birini 2017'de tekrar gördüklerini ifade etti. Usta, provokatif eylemi hoş, maruz görmelerinin mümkün olmadığını vurgulayarak, "Bu saldırıyı yapan meczup ya da aklı başında olabilir ama insanların toplumda kutuplaştırılmaya, ayrıştırılmaya, cephe almaya doğru yönlendirilmesine hoş bakmıyorum." dedi.

Bugünün Türkiye'sinin çok yol aldığını, 20 yıl öncesine göre çok şeyi başardığını vurgulayan Usta, bu saldırıyı yapan kişinin, hiçbir kurum, kuruluş veya sivil toplum tarafından destek görmediğini, herkes tarafından saldırının kınandığını, eleştirildiğini anımsattı. Usta, bu olayın 20 yıl önce olması halinde, alkışlayanların çıkabileceğine değinerek, Türkiye'nin büyük yol aldığını bildirdi.

Usta, aynı acıları yaşamış kişiler olarak hassasiyetlerini dile getirmek istediğini belirterek, "Türkiye'nin bu özel günlerde, referandum sürecine gittiği günlerde kamplaşmasına izin verilmeyecek. Bu tür saldırılar basında gündeme gelse bile toplum bazında, istenilen bir kamplaşmaya itilmeden, ortak akıl ve çözüm yoluyla sorunların çözümüne ulaştığının görülmesine önem vermemiz, odaklanmamız gerekir. Bu noktada bizim hepimizin sorumlulukları var." diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA