• Konya20 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kamalak başörtülü girince dava ertelendi
06 Haziran 2013 Perşembe 14:51

Kamalak başörtülü girince dava ertelendi

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın eşi avukat Zübeyde Kamalak'ın, Ankara Adliyesi'nde görülen bir davaya başörtülü girmesi üzerine, dava ertelendi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ın eşi avukat Zübeyde Kamalak, Ankara 11. Aile Mahkemesi'ndeki bir "boşanma" davasına başı kapalı olarak girdi.Hakim Mustafa Karadağ, duruşma zaptına, "Zübeyde Kamalak'ın başı kapalı olarak duruşmaya girdiğini" geçirdikten sonra, duruşmaya son verdiğini bildirdi.Hakim Karadağ, "Mahkemelerde geçerli olan meslek kuralları, avukatların, davanın görüldüğü mahkemenin ve hakimin tabi olduğu kurallara tabi olması zorunluluğu gereğince, davalının kendisini başka bir vekille temsil etmesi için iki haftalık kesin süre verilmesine" karar vererek duruşmayı erteledi.Karadağ, duruşma zaptının bir örneğinin de Ankara Barosu'na gönderilmesine karar verdi.

"Herkes mahkeme kararına uymalı"

Zübeyde Kamalak, duruşma sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, hakimin, "başörtülü olarak duruşmaya giremeyeceğini" söylediğini ifade etti.

Zübeyde Kamalak, şöyle konuştu:

"Hakim, duruşmaya bu şekilde alınmayacağımı tutanağa direk geçirdi ve 'başörtüsü olduğu için duruşmaya almıyorum' dedi. Ve daha da ileri giderek müvekkilime 'kendine yeni bir avukat seçmesi için kesin süre verilmesine' diye karar verdi. Ben de 'duruşmayı ertelemeyin, bir dahaki duruşmaya ben oğlumu göndereyim' dedim. 'Siz çekilin o zaman, çekilmelisiniz, başka türlü olmaz. Ben sizi başörtülü olarak duruşmaya almayacağım' dedi. 'Peki savunmamı almayacak mısınız?' dedim, 'savunmanızı da almıyorum, duruşmayı da yapmıyorum' dedi."Danıştay 8. Dairesi'nin, Türkiye Barolar Birliği'nin başörtülü avukatların ''başı açık'' görev yapmalarına dair düzenlemesinin yürütmesini durdurduğunu hatırlatan Kamalak, mahkeme kararlarına herkesin uyması gerektiğini söyledi.Kamalak, "Türkiye'de ağaçların, hayvanların hakkının olduğu yerde elbetteki avukatların da hakkının olması gerekiyor. Bilhassa başımızı örttüğümüz için bize bu şekilde davrananları şiddetle kınıyoruz" diye konuştu.

Gezi Parkı açıklaması içinde başörtüsü protestosu
Ankara Barosu üyeleri, Gezi Parkı olaylarıyla ilgili, "Şiddete son. Acil Demokrasi. Adalet İstiyoruz" başlığıyla Ankara Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı.Eyleme katılan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'a, açıklamanın ardından avukat olan başörtülü eşinin bugün duruşmaya alınmamasını aynı yerde protesto etmek isteyince bazı avukatlar tepki gösterdi.Ankara Barosu Başkan Vekili Sema Aksoy, burada "Şiddete son! Acil Demokrasi! Adalet İstiyoruz! başlıklı basın açıklamasını okudu.Basın açıklamasına kendisi de avukat olan Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak da katıldı. Kamalak, basın bildirisinin okunmasının ardından söz alarak, avukat eşinin başörtüsüyle bu sabah duruşmaya alınmamasını kınamak istedi.Bu sırada alanda bulunan bazı avukatlar Kamalak'a tepki gösterdi. Bu kişiler Kamalak'a, yüksek biçimde "Niye hükümete tepki göstermiyorsun?", "Provokatör", "Kaç kişi şiddet gördü, onu söyle", "İnsanlar ölüyor" gibi sözler söylerken, biber gazı kapsüllerini Kamalak'a gösterdiler. Bazı baro yöneticileri ise bu sırada ortamı yumuşatmaya çalıştı.Tepkiler üzerine bulunduğu yerden ayrılarak, yaklaşık 40-50 metre ötede basın açıklaması yapan Kamalak, şiddetin her türlüsüne karşı olduklarını belirtti. Partisinde dün olağanüstü bir toplantı yaparak, son süreçte hükümetin, muhalefetin, eylemcilerin ve polisin tutumunu ayrı ayrı değerlendirdiklerini anlatan Kamalak, toplantı sonucunda toplumu aklıselime ve sükunete davet ettiklerini bildirdi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA