• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kamalak: AB Bakanlığını kaldırın
25 Aralık 2011 Pazar 19:54

Kamalak: AB Bakanlığını kaldırın

Kamalak, partisinin Konya il teşkilatının Dedeman Konya Otel'de gerçekleştirilen 4. Olağan Kongresi'nde Fransa'yı, şiddetle kınadıklarını söyledi.
Saadet Partisi (SP) Konya İl Teşkilatının 4. Olağan Kongresi bugün gerçekleştirildi. Tek liste halinde girilen kongreye Genel Başkan Mustafa Kamalak da katıldı. Kamalak, yaptığı konuşmada, Fransa parlamentosunda kabul edilen ''Ermeni teklifi'' ile ilgili, ''Tarihi gerçekler kanunlarla değiştirilemez. Tarihi olayları tarihçilere bırakmak gerekir'' dedi. Hükümete de bir çağrıda bulunan Kamalak, Avrupa Birliği Bakanlığının kaldırılması ve yerine Ortadoğu Bakanlığı'nın kurulması gerektiğini söyledi.

Kamalak, partisinin Konya il teşkilatının Dedeman Konya Otel'de gerçekleştirilen 4. Olağan Kongresi'nde Fransa'yı, şiddetle kınadıklarını söyledi.
 
Tarihi gerçeklerin kanunlarla değiştirilemeyeceğini belirten Kamalak, ''Tarihi olayları tarihçilere bırakmak gerekir'' dedi.
 
Mevcut iktidarın Fransa'ya karşı alacağı tedbirlerin, daha önce aldığı tedbirlerden farksız olacağına inandıklarını ifade eden Kamalak, şunları kaydetti:
''Bu zamana kadar Türkiye aleyhine, tam 20 ülke 'Ermeni Soykırımını' kabul etmiş durumdadır. Bunların çoğu da mevcut iktidar zamanında gerçekleşmiştir. Ey iktidar! Alacağın tedbirler Nasreddin Hoca'nın tehditleri gibi olmasın. Hoca'nın heybesini saklamışlar. Hoca bakmış heybe yok. Hoca, 'Heybe bulunmazsa ben yapacağımı bilirim' diye tehdit etmiş herkesi. Heybe bulunduktan sonra sormuşlar, 'Heybe bulunmasaydı ne yapacaktın?' Hoca, 'Evde bir kilim vardı, onu kesip heybe yapacaktım' demiş. Mevcut iktidarın bu zamana kadar yapmış olduğu tehditler, Hoca'nın tehditlerinden farksızdır. İktidara sesleniyoruz: Gerçekten etkili, kalıcı tedbir istiyor musun? 'Evet' diyorsan o zaman, Avrupa Birliği Bakanlığını kaldır. Yerine Ortadoğu Bakanlığı kur. Yönünü batıdan doğuya çevir. Çünkü güneş doğudan doğar, ışık doğudan gelir. Tarih boyunca böyle olmuştur. Füze kalkanı projesinden vazgeç. Bu proje senin projen değildir. Bu proje Türkiye'nin işine yaramaz, telafisi imkansız zararlar doğurur.''
 
Füze kalkanı projesinden de vazgeçilmesi gerektiğini anlatan Kamalak, "Bu senin projen değil. Türkiye'nin işine yaramaz aksine aleyhine sonuçlar doğurur. Bu, üzerine NATO kılıfı geçirilmiş bir İsrail projesidir. Mutlaka D8'i hayata geçir. Eğer D8 bugün hayatta olsaydı, Fransa değil bu kanunu meclisten geçirmek akıllarından bile geçiremezdi" dedi.
Kamalak'ın konuşmasının ardından seçimlere geçildi. Denetleme, Disiplin ve Yönetim Kurulu üyelerinin seçildiği ve tek liste ile gidilen kongrede Mehmet Şen, güven tazeleyerek tekrar SP Konya İl Başkanı seçildi. ...
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA