• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kalkınma ajansından Mevlana isminin kaldırılması teklifi
12 Haziran 2014 Perşembe 12:20

Kalkınma ajansından "Mevlana" isminin kaldırılması teklifi

Konya Valisi Muammer Erol, Hazreti Mevlana'nın isminin kolay ve ucuz şekilde tüketilmemesi adına Mevlana Kalkınma Ajansı'ndan (MEVKA), "Mevlana" isminin kaldırılmasını teklif etti.

MEVKA'nın, Anemon Otel'de düzenlediği 12. Kalkınma Kurulu Toplantısı'nın açılışında konuşan Erol, kalkınma ajansların proje yapma, yürütme ve eğitimi konusunda taşraya çok ciddi katkılar yaptığını söyledi.

Bu  katkı ile hem merkezi idare hem de uluslararası fonlardan proje desteği alma konusunda çok ciddi tecrübeler edinildiğini belirten Erol, fırsatların da iyi şekilde değerlendirilebildiğini vurguladı.

Erol, projeli hayatı öğrenmek, planlı gelişmeyi yerelde ve her aşamada paralel şekilde götürmek zorunda olduklarına işaret ederek, bu konuda daha iyi noktalara gelineceğine inandığını dile getirdi.

"Mevlana" isminin kentte kolay tüketilmemesi adına, bir toplantıda kendisine teklifte bulunulduğunu ve bunu olumlu karşıladığını aktaran Erol, Mevlana Kalkınma Ajansı'ndan "Mevlana" isminin kaldırılmasını teklif etti.

Erol, şunları kaydetti:

"Hazreti Mevlana hemen her şeyimiz. Her şeyimiz yapacak şekilde de kullanmışız. Kullanırken de tüketmişiz. Bu tüketime bir son verme adına Konyalılar bazı yerlerden Mevlana adını kaldırdılar. Bu konu yine bir toplantıda konuşulurken, 'İlk siz başlayın. Şu ajansın adında çok da lüzumlu durmuyor Mevlana ismi. Bu ismi oradan kaldırarak, Mevlana'yı hiç hak etmediği şekilde tüketmeye de örnek bir son vermiş olursunuz' denildi. Ben bu öneriyi sizlerin huzurunda tekrar etmek durumundayım."

Her yerde Mevlana isminin olmasının, yabancı turistler ve gözlemciler penceresinden bakıldığında zaman zaman alay konusu olduğunu ifade eden Erol, "Yani nereye gitseniz Mevlana. Pidesinde, dükkanında, kasabında, hamamında, çarşısında. Bizim hakikaten üzerine titrememiz gereken, olması gerektiği şekilde anmamız, anılmasına ve anlaşılmasına vesile olmamız gerektiğine inandığım Hazreti Mevlana ile ilgili böyle ucuz, kolay tüketimlerin önüne geçilmesi gerektiğine ben de inanıyorum. Buna inandığım için de bu teklifi tekrar ettim. İnşallah hayırlara vesile olur" şeklinde konuştu.

MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman da ajans olarak Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerine büyük önem verdiklerini belirterek, bu tema etrafında kuruluşlara her zaman destek olduklarını anlattı.

Akman, "Bugüne kadar MEVKA, bölgede spesifik olarak 10,4 milyon liralık doğrudan Ar-Ge ve inovasyon alanına destek vermiştir. Dağıtılacak olan 15 milyon liralık hibenin yüzde 63,3'ü Ar-Ge ve inovasyona verilmiştir" dedi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA