• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kalkınma ajansı gazetecileri bilgilendirdi
08 Ocak 2010 Cuma 16:43

Kalkınma ajansı gazetecileri bilgilendirdi

Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından Konya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Yönetim Kurulu üyeleri ile
Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından Konya Gazeteciler Cemiyeti (KGC) Yönetim Kurulu üyeleri ile yerel televizyon ve gazete sahiplerine, proje desteği konusunda bilgi verildi.
Düzenlenen bilgilendirme toplantısına KGC Başkanı Sefa Özdemir, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman, Mevlana Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Nurettin Bay ile yerel televizyon ve gazete temsilcileri katıldı. Toplantıda konuşan Mevlana Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Nurettin Bay, Mevlana Kalkınma Ajansı'nın 6 aylık bir sürede kurumsal yapılanmasını tamamladığını belirterek, "Bilindiği gibi 17 Aralık tarihinde de hizmet binamızın açılışını yaparak çalışmalarımıza tam manasıyla başlamış olduk. Yaptığımız sıkı çalışma neticesi 2009 yılında teklife çıkabilen nadir ajanslardan birisi olduk. Teklif bedelimiz 10 milyon lira olarak belirlendi. Biz de bu teklif çağrısı ile ilgili KGC'yi bilgilendirmek adına bu toplantı düzenleme kararı aldık" dedi.
Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman ise 10 milyon liralık yardımın bu yıl içinde dağıtılacağını belirterek, "Eğer başarabilirsek 2010 yılı bütçesinden 2010 yılı için de proje teklifine çıkabiliriz. Her sene bu proje desteği yapılacak. Sayın Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, her yıl 1 milyar liranın ajanslara aktarılacağını söyledi. Biz de bu paradan payımıza düşen kısmını Konya'mızdaki girişimcilere aktarmak için çalışmalarımızı tüm hızımızla sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.
KGC Başkanı Sefa Özdemir ise, 2009 yılına kadar yerel gazete ve televizyonların hiçbir devlet imkanından faydalanamadığını ifade ederek, "2009 yılında çıkan yasayla bizlerde artık KOBİ sınıfına girdik. Kırsal Kalkınmaya Destek Projesi kapsamında yerel televizyon ve gazeteler nasıl yararlanır, bunu anlamamız gerek. Mesela gazete ve televizyonlara kamera, fotoğraf makinesi, bilgisayar gibi konularda nasıl destek alınabilir bunları bu toplantıda görüşmeyi umuyoruz" şeklinde ifade etti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA