• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kalem,silgi ve su ÖSYMden
06 Ekim 2010 Çarşamba 10:18

Kalem,silgi ve su ÖSYM'den

ÖSYM'nin yaptığı sınavlarda güvenlik tedbirleri arttırıldı. Artık adayların yanlarında sadece kimlik ve fotoğraf olacak. Su, şeker, silgi ve kalem sınav salonunda verilecek.
ÖSYM, bugüne kadar yapılan sınavlardaalınan güvenlik tedbirlerine ek olarak bazı yeni tedbirler aldı. Bunagöre, adayların ve sınav görevlilerinin üstleri emniyet güçleritarafından elle ve detektörle aranacak. Cep telefonu, saat, kablosuziletişim sağlayan bluetooth ve benzeri cihazlar ile küpe, broş, metalpara gibi metal içerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihazbina içine alınmayacak.

Edinilen bilgiye göre, ÖSYM yaptığısınavlarda, bugüne kadar yapıla gelen uygulamalara ilave olarak,güvenliği daha da artırmak amacıyla bazı tedbirlerin uygulanacağıbildirildi.

BOZUK PARA BİLE YASAK

Alınan yeni tedbirlere göre, sınavların yapıldığı binalara girişte adaylarınve sınav görevlilerinin üstleri emniyet güçleri tarafından elle vedetektörle aranacak; cep telefonu, saat, kablosuz iletişim sağlayanbluetooth ve benzeri cihazlar ile küpe, broş, metal para gibi metaliçerikli eşyalar ve her türlü elektronik/mekanik cihaz bina içinealınmayacak. Adaylar sınavın yapılacağı binaya, sadece sınava giriş vekimlik belgesi, özel kimlik belgesi ve son altı ay içinde çekilmiş biradet fotoğraf ile alınacak.

Sınav için gerekli olan iki adet kurşunkalem, silgi, kalemtıraş, peçete, su ve şekerleme ÖSYM tarafından herbir aday için soru kitapçığı ile birlikte temin edilecek.Sınavınyapıldığı her bir salona 20 cm çapında bir adet duvar saati ÖSYMtarafından temin edilecek.

Sınava giren adaylardan fotoğraflı veonaylı özel kimlik belgesi olarak sadece Nüfus Cüzdanı ve Pasaport kabul edilecek başka hiçbir kimlik belgesi kabul edilmeyecek. Fotoğraflı veonaylı özel kimlik belgesi yanında olmayan aday kesinlikle sınavbinalarına alınmayacak.

Sınavdan önce tüm sınav yapılacak binalargüvenlik güçleri ve bina sınav görevlileri tarafından detaylı biçimdearanacak ve bina içinde bulunan her türlü cep telefonu ve kablosuziletişim aracı sınav güvenliğini tehlikeye düşürmeyecek şekilde etkisizhale getirilecek.

Sınav süresince, sınav binasında Bina Sınav Sorumlusu dışında hiç kimsede cep telefonu ve iletişim aracı bulunmayacak.

TUVALETE GİTMEK İÇİN SAĞLIK RAPORU

Sınav başladıktan sonra, sınavın toplamsüresinin 3/4'ü kadar zaman geçmeden (toplam süresi 120 dakika olansınavda 90 dakika geçmeden) ve son 15 dakika içerisinde adaylar sınavsalonundan dışarıya çıkarılmayacak. Sınav başladıktan sonra adaylartuvalet ihtiyacı için sınav salonundan dışarıya çıkarılmayacak. Sınavsalonundan dışarıya çıkan aday sınav salonuna kesinlikle gerialınmayacak. Sağlık nedeniyle sınav süresince tuvalet ihtiyacı olanlarbu durumlarını geçerli sağlık kurulu raporu ile ÖSYM'ye bildirecekler ve kendilerinin özel bir sınav binasında sınava alınmalarını talepedebilecekler.

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA