• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Kalemini Annen İçin Aç”
06 Haziran 2013 Perşembe 17:36

“Kalemini Annen İçin Aç”

“Kalemini Annen İçin Aç” kompazisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Öğrenciler anne sevgisini kağıda döktüAnnenin önemini vurgulamak amacıyla Konya merkezde 5-6-7 ve 8. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen “Kalemini Annen İçin Aç” kompazisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmayla öğrenciler, anne sevgisini kağıda döktü.Özboyacı Altın ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ilk olarak 2008 yılında gerçekleştirilen ve geleneksel hale gelen “Kalemini Annen İçin Aç Kompazisyon Yarışması”nda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Annelerin önemini vurgulamak amacıyla bu yıl 15 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasından Konya merkezde 5-6-7 ve 8. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen yarışma, Özboyacı Altın'ın sosyal sorumluluk projesinden sadece biridir.Yarışmada dereceye giren öğrencilere altın hediye edildi. Anemon Otel'de düzenlenen ödül törenine İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, Özboyacı Altın Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Özboyacı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Özboyacı, Gençleri Evlendirme ve Mehir Vakfı Başkanı Mustafa Özdemir, eski Ticaret Odası Meclis Başkanı Seyit Karaca ile çok sayıda öğrenci katıldı.
BİZİM EN BÜYÜK ÖĞRETMENİMİZ ANNEMİZDİR
İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy ise, Özboyacı Altın'ın sosyal sorumluluk projeleri noktasında bir duyarlılık örneği sergilediğini belirterek, “Öğrencilerin kalemini annesi için açmasından daha doğal bir şey yoktur. Anne hepimizin ilk duyduğu sesin sahibidir. Dolayısıyla öğrencilerin anne sevgisini kağıda dökmesinden daha doğal ne olabilir. Eğitim sadece okulda olmaz. Eğitim her zaman ve her yerdedir. Bir bireye ilk eğitimi anne ve babası verir. Anne ve baba güçlü bir idoldur çocuk için. Çocuk ona benzemeye çalışır. Adea onun fotokopisidir. Bizim en büyük öğretmenimiz annedir. Dolayısıyla müdürlüğümüz ve Özboyacı altınla yapılan bu işbirliğini önemli buluyorum” ifadelerini kullandı.
SOSYAL SORUMLULUĞU AİLE ANAYASASINA DA KOYDUK
Programda konuşan  Özboyacı Altın Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Özboyacı, annenin önemini bir kez daha vurgulamak için böyle bir yarışma düzenlediklerini ve bu yarışmanın Özboyacı Altın'ın sosyal sorumluluk projelerinden biri olduğunu ifade etti. Aile anayasasına bu tür sosyal sorumluluk projelerinin devam ettirilmesi için belirli yasalar koyduğuna dikkat çeken Özboyacı, “Sosyal sorumluluk projelerimiz ağaç dikimi ile başladı. 2008 yılında ağaç dikimine başladığımız zaman ülkemiz ciddi bir kuraklıkla boğuşuyordu ve ülkemizin ciğerleri yani ormanları yanıyordu. Müşterilerimizin de desteğiyle 10 binin üzerinde ağaç diktik. Bu yıl içinde ise Mehir Vakfı ile bir protokol imzaladık. Bu yıl içinde evlenen gençlerin takısını biz karşılayacağız. Gençlerin elinde bir yüzük, kulağında bir küpe olmuşsak ne mutlu bize. 'Kalemini Annen İçin aç' yarışmasıyla anne sevgisinin ne demek olduğunu bir de öğrencilerden dinlemek istedik. Kompazisyonları tek tek okudum ve çok duygulandım. Anne sevgisini bilen bir nesil yetişiyor. Anneler başımızın tacıdır” dedi.
DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ALTINLA ÖDÜLLENDİRİLDİ
Yarışmada “Annem Duamdır” başlıklı kompozisyonuyla birinci olan Meram Vali Necati Çetinkaya Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Akif Kerem Sağır'a tek lira verildi. “Sevmeye ve Anlatmaya Ömür Yetmez” başlıklı kompazisyonuyla yarışmada ikinci olan Ahmet Hazım Uluşahin Ortaokulu 8. sınıf öğrencisi Kübra Nur Küçükaşcı'ya yarım altın verilirken, “Annem” başlıklı kompazisyonu ile yarışmada üçüncü olan Karatay Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Ortaokulu 7. sınıf öğrencisi Rabia Esenboğa'ya ise çeyrek altın verildi. Ayrıca, ödül töreninde dereceye giren öğrencilerin okullarına ve Türkçe öğretmenlerine de birer çeyrek altın verildi. Açılış konuşmaları ve ödül töreninin ardından yazar ve kişisel gelişim uzmanı Ahmet Şerif İzgören “Meyve Suyu Çubuk Kraker” isimli sunumuyla gündelik hayattan örnekler vererek katılımcıları bilgilendirdi.
.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA