• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahvehaneciler sigaradan dertli
10 Mart 2010 Çarşamba 14:18

Kahvehaneciler sigaradan dertli

Konya Kahvehaneciler Odası Başkanı Hüseyin Menekşe, sigarayı insanların kahvehanede içemedikleri için iş yerlerinin boş kaldığını belirtti.

Konya Kahvehaneciler Odası Başkanı Hüseyin Menekşe, sigarayı insanların kahvehanede içemedikleri için iş yerlerinin boş kaldığını belirterek, ''Ya sigara satışı tümüyle yasaklanmalı ya da iş yerlerine sigara içilen bölüm konmalı'' dedi.
    

Menekşe, sigara yasağının ardından ilk kışı geride bıraktıklarını ancak yasak nedeniyle kahvehanecilerin bu kışı çok kötü geçirdiğini belirterek, ''Bu kışı sıkıntılarla geride bıraktık'' dedi.
    

Kışı atlattıklarını ancak bu bahardan da ümitleri olmadığını dile getiren Menekşe, kahvehanelerin dışarıya tabure ve elektrikli ısıtıcı koymaları gibi önlemlerinin de müşteri kaybını önlemeye yetmediğini ifade etti.
    
     -İŞ YERİ ÖNÜNDE SİGARA İÇENLER RAHATSIZLIK VERİYOR-
 
Sigarayı insanların kahvehanede içemedikleri için iş yerlerinin boş kaldığını vurgulayan Menekşe, şunları kaydetti: ''Ya sigara satışı tümüyle yasaklanmalı ya da iş yerlerine sigara içilen bölüm konmalı. Bunun başka yolu yok. Çünkü insanlar kahvehaneye geldiklerinde mutlaka sigara içmek istiyor. Bu kış esnafımız için çok zor geçti, sadece Konya'da 30 dükkan kapandı. Odamıza üye 240 kahvehaneden 210'u kışı atlatabildi. Kapanmayan kahvehanelerin da kazancı çok azaldı. Şunu özellikle belirtmek istiyorum, sigara yasağı sadece kahvehaneleri değil kapalı mekanda çalışan esnafı sıkıntıya soktu. İş yerlerinin önüne çıkmış, kaldırımlarda, caddelerde sigara içen esnaf görüntüsü hiç hoş değil. Özellikle kadın müşteriler rahatsız oldukları için bu sokaklardan geçmeye çekinir oldu. Çünkü kaldırımlarda, dükkan önlerinde dikilen ve sigara içen insandan bırakın kadını, erkekler bile rahatsız oluyor.''
    

Menekşe, Kahvehaneciler Federasyonu olarak, iş yerlerinde sigara içilen bölümler açılması için girişimlerde bulunmaya devam ettiklerini, özellikle kahvehaneci esnafının bir kış daha geçirecek gücü olmadığını sözlerine ekledi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA