• Konya6 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahramandan Anayasa için liderlere mektup
08 Ocak 2016 Cuma 11:03

Kahraman'dan Anayasa için liderlere mektup

TBMM Başkanı Kahraman yeni anayasa için Meclis'teki 4 partinin genel başkanlarına birer mektup göndereceğini açıkladı. Kahraman, Uzlaşma Komisyonu Başkanlığı'nı ise kendisinin yapacağını söyledi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, yeni Anayasa çalışmaları hakkında Meclis'te düzenlediği basın toplantısında "Meclis'teki 4 partinin genel başkanlarına birer mektup göndereceğim" dedi. Kahraman, kurulacak uzlaşma komisyonunun başkanlığının kendisinin yapacağını söyledi. Kahraman'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

AK Parti, Cumhuriyet Halk Partisi, Milliyetçi Hareket Partisi ve Halkların Demokratik Partisi genel başkanlarına birer mektup göndereceğim. Sayın genel başkanlardan, yeni bir uzlaşma komisyonu kurmamız ve önceki komisyon gibi, her partiden üç kişinin iştirak edeceği çalışmalar neticesinde bir metin ortaya koyabilmemiz için yardım ve desteklerini beklemekteyim.

Geçen seferki çalışmalarda yol kat edildiğini gördüm 60 maddede mutabakat sağlanmış ve 112 madde ele alınmış. Bütünü ile ele alınmış. Güzel bir netice ortaya çıkmış. Hangi yoldan gidilecek bu takdiri komisyona bırakıyoruz.

Dört partinin grubu var bu dört partinin genel başkanlarına davetimi ileteceğim ve katılacaklarını düşünüyorum.

1982 Anayasası askeri rejimin bir anayasası, çoğulcu demokratik sisteme aykırı olduğu kabul ediliyor. 113 maddesi değişmiş yamalı bir bohça hiç kimse bunun devamını istemez. Bütün partiler beyannamelerinde bunu ortaya koymuşlardır. Bir konsensüs sağlanacağına yürekten inanıyorum.

Ben Meclis'in milletin hakimiyetini temsil eden yerin yeni bir anayasa yapacağına inanırım ve bu dönemin böyle bir şerefi taşıyacağını düşünüyorum.

Usul ve oylama bakımından çalışma esasları dediğimiz metnin ortaya çıkmasını bekleyeceğiz.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA