• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahraman polise muhteşem karşılama
06 Mayıs 2016 Cuma 17:52

Kahraman polise muhteşem karşılama

Nusaybinde teröristlerce bombanın patlatılması sonu yaralana Hasan Hüseyin ileri Memleketi Karapınara geldi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde teröristler tarafından patlatılan bomba nedeniyle yaralanan Adıyaman Özel Harekat Şube Müdürlüğü polisi Hasan Hüseyin İleri, memleketi Karapınar'da vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı.

Yaklaşık 200 otomobil ile gelen vatandaşlar, ilçeye 7 kilometre mesafede özel harekat polisi Hasan Hüseyin İleri'yi alkış ve tezahürat eşliğinde karşıladı.

Vatandaşların sevgi gösterilerini selamlayan İleri'nin annesi Lütfiye İleri oğluna sarılarak gözyaşı döktü ve Hacı Ömerli Mahallesi'ndeki annesinin evinin önünde, iki koyun kurban edildi.

Evinin önünde sevenleriyle kucaklaşarak teşekkür eden yaralı polis İleri, şöyle konuştu:

"Ayaklarınıza sağlık, dualarınız kabul oldu ama benim duam kabul olmadı. Hep şehit olmak için dua etmiştim lakin Mevlam kabul etmedi. Allahın mucizesi şuan burada olmam.pYanımdaki arkadaşım şehit oldu, bende en ufak bir uzuv kaybı yok. Allah hepinizden razı olsun. Alacak nefesimiz varmış, vademiz yetmemiş. Kaldığımız yerden vatanımıza milletimize hizmet etmeye devam edeceğim." dedi.

45 gün GATA ’da tedavi gören ve Diyarbakır Sur, Şırnak gibi yerlerde görev yapan Hasan Hüseyin İleri o anları şu sözlerle dile getirdi:

"Nusaybin de duvarı delinmiş bir eve girdik. Evler arasında geçişler vardı. Girdiğimiz bir evde 2 tane 2 mukavva kutu vardı. Kutuya yaklaştım. İçinde metal parçalar vardı. Alt tarafta ise bomba yerleştirilmişti. İlk defa ben fark ettiğim için arkadaşlarımı uyararak binadan uzaklaşmaya çalıştık. O sırada yarım metre önümde bomba patladı. O patlamada komiser yardımcımız Ayhan Kıymacı şehit oldu. Kendisini rahmetle anıyorum. Yaralı arkadaşlarıma Allah şifalar diliyorum. Eski sağlığıma kavuştuğum anda yeniden görevime döneceğim. Bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecektir." 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA