• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kahirede İş Formuna Konya damgası
14 Ekim 2009 Çarşamba 09:21

Kahire'de İş Formuna Konya damgası

Binlerce işadamının katılduğı 13.IBF toplantısına en çok katılım Konya'dan oldu
13. IBF Kongresi Mısır'ın başkenti Kahire'de 32 ülkeden gelen binlerce Müslüman iş adamının katılımıyla gerçekleştirildi. Devlet Bakanı Çağlayan'ın da aralarında bulunduğu kongrede, küresel ekonomik krizin etkilerini azaltmak için İslam ülkelerinin neler yapması gerektiği konusu tartışıldı. Türkiye ile Mısır arasındaki ikili ticaretin de ağırlık olarak ele alındığı zirveye katılan iş adamları, iş bağlantıları için ikili görüşme yapma fırsatı da buldu.

BİR TEK ÜLKE ARIYORUM

IBF Kongresi'nde konuşan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, İslam Konferansı Teşkilatı üyesi ülkelerin yıllardır kendi aralarında uygulamasını başlatmak için çalıştıkları serbest ticaret anlaşmasının yürürlüğe girmesi için tek bir ülkenin anlaşmayı kendi ulusal meclisinden geçirmesine ihtiyaç kaldığını açıkladı.

 

    Yarar: Gümrükleri kaldıralım

İslam ülkelerinin birbirleri arasında gümrükleri kaldırmasını, vize uygulamasını kaldırmasını isteyen IBF Başkanı Erol Yarar'ın konuşması salondaki işadamlarından büyük alkış aldı. İslam ülkeleri arasındaki çifte vergilendirmenin de sıkıntılara yol açtığını kaydeden Yarar, İslam ülkelerinin birlerinin topraklarında mülk edinmelerinin de önünün açılması gerektiğini dile getirdi. Yarar, İslam Konferansı Teşkilatı'na ve üyesi bulunan ülke yöneticilerine çok önemli görevler düştüğünü söyledi.

 

Artık yatırım odaklı olalım

MÜSİAD Başkanı Ömer Cihan Vardar da İslam ülkelerinin dünyanın hammadde deposu olarak görülmesine karşı çıkarak, “İslam ülkeleri artık yatırım ve üretim odaklı çağdaş ekonomiler haline gelmelidir. Üretim, ticaret ve finans alanında bir iktisadi bütünleme için derhal harekete geçmeliyiz” dedi. Vardar, vize uygulamasının İslam ülkeleri arasında çözüme kavuşturulmasını isteyerek, İslam ülkelerinde özgün projelerin desteklenmesini istedi

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA