• Konya12 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kağnıcı: Model şehir Konya’nın ulaşımı güçlendirilmeli
25 Kasım 2022 Cuma 13:24

Kağnıcı: "Model şehir Konya’nın ulaşımı güçlendirilmeli"

Konya’nın son yıllarda yaptığı atılımlarla ekonomide Cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırdığını ifade eden MÜSİAD Konya Şube Başkanı Hilmi Kağnıcı, bu gelişimin artarak devam etmesi için ulaşım hatlarının güçlendirilmesinin şart olduğunu belirtti.

Konya’nın, son yıllarda yapılan yatırımlarla gelişimini ve büyümesini hızlandırarak model şehir haline geldiğini söyleyen MÜSİAD Konya Şube Başkanı M. Hilmi Kağnıcı, ”Yüzölçümü bakımından Türkiye’nin en büyük ve en kalabalık altıncı şehri olan Konya’mız, son 5 yılda gerek sanayicilerimiz ve iş adamlarımız gerekse de büyük özveri ile çalışan büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerimizce yapılan yatırımlar sayesinde gelişimini ve büyümesini hızla sürdürerek model bir şehir haline gelmiştir” diye konuştu.

KONYA’NIN EKONOMİDEKİ ÖNEMİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR

Konya’nın ekonomik verilerde Cumhuriyet tarihinin rekorlarını kırdığını hatırlatan Kağnıcı, “Son aylarda istikrarla artan sanayi ivmesi ile birlikte 3 binden fazla firma; makine, otomotiv, hububat, savunma ve havacılık sanayi sektörleri başta olmak üzere, yapmış oldukları ihracat ile Konya’nın ticaret hacminin cumhuriyet tarihi rekoru kırmasına kapı aralamıştır. Bu atılım, Konya’nın gelişmesine ve yeni yatırımcıların şehrimize gelerek sanayi alanlarına ciddi teveccüh göstermesine sebep olmaktadır. Bu atılım aynı zamanda, Selçuklu’nun başkenti ve medeniyetler beşiği Konya’mızın turistik açıdan da bir cazibe merkezi haline gelmesini sağlamaktadır. Ticaret ile birlikte turizm için de çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçi Konya’ya gelmektedir.” ifadelerini kullandı.

KONYA SANAYİSİ VE TURİZMİ İÇİN ULAŞIM SEFERLERİNİN ARTIRILMASI ŞART

Konya’nın ticari ve turistik açıdan elde ettiği bu ivmenin devam etmesi için ulaşım seferlerinin artırılmasının şart olduğunu vurgulayan Başkan Kağnıcı, “Konya’ya olan bu yoğun ilgiye karşı uçak seferleri ile Yüksek Hızlı Tren (YHT) seferleri yetersiz kalıyor. Bu durum başta sanayiciler ve iş adamları olmak üzere turistik gezi ve ticaret amacıyla gelmek isteyen ziyaretçilerimizi de zorluyor. Özellikle turizm mevsimi olan Aralık ayında Şeb-i Arûs törenlerinde YHT ve uçak seferlerine olan talep oldukça yüksek olmakta. YHT ve uçak seferlerine olan bu yoğun talep ile özellikle sanayicilerimiz ve iş adamlarımız başta olmak üzere vatandaşlarımız seferlerin mevcudun en az iki katına çıkartılması konusunda yetkililerden gerekeni yapmasını bekliyor. Türkiye ortalamasının üzerinde ihracat ve turizm performansı gerçekleştiren şehrimize, hava yolu ve YHT ulaşımında başta İstanbul bağlantısı olmak üzere ticaretin yoğun olarak yaşandığı illere sefer sayılarının artırılması şart” dedi.

YENİ ÇEVRE YOLUNUN TAMAMLANMASI KONYA’NIN POTANSİYELİNİ DAHA DA ARTIRACAK

Yeni çevre yolunun tamamlanması ile Konya’nın potansiyelinin daha da artacağını belirten Kağnıcı, “Şehir içi trafiğini rahatlatacak tek ve en önemli proje olan Konya Çevre Yolu projesi Konya’mız için büyük önem arz etmektedir. Yük taşımacılığı nedeniyle, büyük motor gücüne sahip araçlardan çıkan tehlikeli gazlar azaltılacak. Trafiğin şehir dışına kaydırılmasıyla da yaşam alanlarında büyük bir rahatlama yaşanacak. Konya’mızın, Akdeniz ve Ege Bölgelerini birbirine bağlayan bir konumda olması nedeniyle ve transit geçişler için ülke topraklarının neredeyse tam merkezinde olması sebebiyle yeni çevre yolunun yapılması hayati öneme sahip. Çevre yolunun tamamlanmasıyla, ülkemizin trafik ağında Konya’nın önemi daha da artacak. Bu nedenle; uçak ile YHT seferlerinin artırılması ve yeni çevre yolunun tamamlanması konusunda Konya milletvekillerimiz ve bakanlarımızın da gerekeni yapacağına yürekten inanıyorum” diye konuştu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA