• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kadınlar otomatik erkekler dizelci
09 Temmuz 2013 Salı 13:01

Kadınlar otomatik erkekler dizelci

Tofaş CEO'su Kamil Başaran, kadınların otomatik, erkeklerin ise dizel araçlara daha fazla talep gösterdiğini bildirdi.

Otomobilde tüketici beğenileri konusunda açıklamalarda bulunan Tofaş CEO'su Kamil Başaran, otomotiv sektöründe müşteri beğenisinin dünyadaki değişime paralel bir gelişme gösterdiğini söyledi.

Başaran, Türkiye'de doğum oranları bir miktar azalsa bile hala Avrupa'ya göre genç bir nesil bulunduğunu, kadınların toplumda daha aktif olmaya başladığını, iş hayatına girdiğini ve ekonomik bağımsızlıklarını elde ettiğini söyledi. Kadının kendi sosyal yapısını oluşturmasıyla otomotiv sektörü için bir müşteri haline geldiğini kaydeden Başaran, "Artık otomobil satın alırken kadınla erkeğin oyu eşit. Bir kere araçları geliştirirken mutlaka kadınların beğenisini almamız lazım. Onların aklına girmemiz lazım" diye konuştu.

Tüketicilerin otomobil tercihlerinde genel olarak "marka, fiyat ve dış görünüş" olmak üzere üç unsurun öne çıktığını kaydeden Başaran, özelde ise otomobil tercihlerinde kadınların ve erkeklerin farklı davranış içinde bulunduğunu söyledi.

Başaran, şöyle konuştu:

"Kadınların daha fazla üzerinde durduğu şey; ilk olarak dokundukları ortamın beklentilerini karşılaması. İkincisi güven. Kullandıkları aracın sağlamlığı kadınlar için önemli. Otomatik vites de kadınların vazgeçmediği konu. Erkekler ise biraz daha farklı tarafa doğru gidiyor. Onlar araç üzerindeki donanım, aracın kas yapısı, yakıt tüketimine bakıyor. Dizel motor konusunda da erkekler daha fazla talepkar."

Tüketici çevreci araç istiyor

Müşterilerin artık kullandığı aracın çevreye etkisinin çok daha az olmasını, hatta yok edilmesini istediğini de ifade eden Başaran, "Tüketici bunun için prim de veriyor. Bunların başında emisyon değerleri geliyor. Daha az yakıt kullanmak, daha hafif kullanmak bunların girdisi olarak ortaya çıkıyor" dedi.

Tofaş'ın pazar payı

Otomotiv pazarında Tofaş'ın hafif ticari araçlardaki payının yüzde 24,6, binek araçlardaki payının ise yüzde 8,6 düzeyinde bulunduğunu belirten Kamil Başaran, 2013 yılını yüzde 13 civarında pazar payı ile kapatmayı düşündüklerini kaydetti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA