• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kadınhanı MYOya ek bina
11 Ekim 2011 Salı 16:36

Kadınhanı MYO'ya ek bina

Selçuk Üniversitesi Kadınhanı Faik İçil Meslek Yüksekokuluna hayırsever işadamı Faik İçil tarafından kazandırılan yeni eğitim binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

                                                                                                                                                                                                                                      
         Selçuk Üniversitesi Kadınhanı Faik İçil Meslek Yüksekokulu’na hayırsever işadamı Faik İçil tarafından kazandırılan yeni eğitim binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene İlçe Kaymakamı Osman Altın, Kadınhanı Belediye Başkanı Hulusi Çökgel, Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan, Kadınhanı Faik İçil Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr. Adem Öğüt, hayırsever işadamı Faik İçil’ın kızı Şemsa Yenal, yeğenleri ve torunlarının yanısıra öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Açılış töreninde hayırsever Faik İçil, 85’inci yaş günü pastasını protokol üyeleri, öğretim üyeleri ve öğrencilerle birlikte kesti.

        REKTÖR, “İÇİL AİLESİNE MİNNETARIZ”

        Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan,  Faik İçil ve ailesine üniversiteye desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “8 yıllık görevim süresince üniversitemize yeni şeyler kazandırmak için kapı kapı gezerek hayırseverlerimizi Konya’ya davet ettim. Bir çok hayırseveremiz desteklerini esirgemeden üniversitemize büyük katkılar sağladı. Şunu çok iyi biliyorum ki hayır yapmak, hayırda yarışmak büyük bir meziyettir. Değerli büyüğümüz Faik İçil de hayırların en iyisini yaptı. Doğum gününü yürekten kutluyorum. Sizin gibi insanlar kolay yetişmiyor. Sizi ve değerli ailenizi ömrüm boyunca minnetle anacağım. Üniversitemize katkı sağlayan her hayırseverimiz gönlümüzde yaşayacak.” dedi.

        “TÜRKİYE’NİN EN HUZURLU ÜNİVERSİTESİYİZ”

        “Değişen ve Değiştiren Üniversite” sloganıyla yola çıktıklarını ve 8 yıllık görev sürelerinin sonuna yaklaştıklarını vurgulayan Rektör Prof. Dr. Okudan, “ Birileri kabul etse de etmese de Türkiye’nin en huzurlu ve demokrat üniversitesini oluşturduk. Selçuk Üniversitesi tarihinde olmadığı kadar huzurlu ve demokratik bir ortama kavuştu. Bundan sonra da bu huzuru kimse bozamaz. Kazanılan bu ivmeyi kimse geriye götüremez. İçim rahat, başık dik bir şekilde görev süremi bitiriyorum.” diye konuştu.

        2 EK BİNA 1’DE YURT KAZANDIRDI

       Kadınhanı Faik İçil Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Adem Öğüt,  4 katlı, 12 derslikli, 3 amfisi ve 2 laboratuvarı bulunan yeni eğitim binasını yaptıran hayırsever işadamı Faik İçil’e teşekkür ederek, “Çok değerli hayırsever işadamımız Faik İçil’in bugün doğum günü. 85 yaşına giren Faik amcamıza çok uzun ömürler diliyoruz. Yaptığı hizmetlerle isminin ömür boyu yaşayacağına inanıyorum. Kendisini meslekyüksekokulumuza daha önce bir ek bina ve  yurt binası yaptırdı. Ayrıca yeni binamızın iç dekorasyonu ve eğitim-öğretim materyallerinin tamamı üniversitemiz bütçesinden karşılandı.” dedi.
           Prof. Dr. Öğüt, bin 705 öğrencisiyle Selçuk Üniversitesi’nin MYO’ları arasında en fazla öğrenciye sahip olduklarını belirterek, “Son derece kaliteli hocalarımızla donanımlı öğrenciler yetiştiriyoruz. Bundan  sonra bu güzel kampüsümüze bir fakülte istiyoruz.” dedi.

          DOĞUM GÜNÜNDE OKUL BİNASI AÇTI

          Hayırsever işadamı Faik İçil’in damadı Yücel Yenal, “İçil ailesi olarak yeni eğitim öğretim döneminde yeni bir binayı kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Bu güzel binalarda ülkemize hayırlı evlatlar yetiştirilmesini diliyorum.” diye konuştu.

         85 yaşına giren hayırsever işadamı Faik İçil, açılış kurdelasının kesilmesinin ardından, kızı Şemsa Yenal ile birlikte kendi fotoğrafının bulunduğu ve isminin yazılı olduğu pastayı kesti. Derslikleri ve laboratuvarları gezen protokol üyeleri daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA