• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kadına Şiddet Alçaklıktır
07 Mart 2011 Pazartesi 15:39

Kadına Şiddet Alçaklıktır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kadına yönelik şiddetin vicdansızlık, insafsızlık, alçaklık olduğunu söyledi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kadına yönelik şiddetin vicdansızlık, insafsızlık, alçaklık olduğunu söyledi. Erdoğan, "Hiç kimse kadına yönelik şiddeti; adına töre, namus davası diyerek meşrulaştıramaz. " dedi.

Erdoğan, Türk Metal Sendikası'nın İşçiler 16. Büyük Kurultayı'na katıldı. 'Devlet ve millet sana emanet' sloganları altında kürsüye çıkan Başbakan Erdoğan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün bütün kadınlara hayırlı olmasını temenni ederek konuşmasına başladı. "İstismarın, ucuz işgücünü, terörün, törenin baskısı altında kalan kadınları selamlıyorum. " diyen Erdoğan, "Dünyanın her yanındaki ezilmiş kadınları selamlıyorum. İstismarın, baskıların son bulmasını, cinayetlerin, tecavüzlerin tükenmesine vesile olmasını yürükten temenni ediyorum. " şeklinde konuştu.

Erdoğan, kadın emeğinin istismarının kötüden de kötü olduğunu, kadına yönelik ayrımcılığın insanlık dışı olduğuna işaret ederek, şunları söyledi: "Kadına yönelik vicdansızlık, insafsızlık, alçaklıktır. Hiç kimse kadına yönelik şiddeti töre, namus davası diyerek meşrulaştıramaz. Bizim medeniyetimiz 'cennet annelerin ayakları altında' der. "

Erdoğan, geleneklerimizde kadının evin, sosyal ve ekonomik hayatın en merkezinde görüldüğüne dikkat çekerek, dönemlerinde işkenceye sıfır tölerans gösterdiklerini söyledi. Erdoğan, "Kadın ve çocuklara şiddete sıfır tölerans gösteriyoruz. " diye konuştu.

Kadınlara yönelik şiddet olayları muhalefetin ve medyanın istismarıyla artıyor gibi göründüğünü söyleyen Erdoğan, "Bir tek kişinin canının yanmasına eyvah edemeyiz. Biz çalışmaları başlatana kadar şiddete uğrayan kadınların istatistiği bile tutulmuyordu. Artıyor gibi görünen, daha önce bilinmeyen, gizli kapalı tutulan, artık azalmaya tutulan şiddetin ortaya çıkmasıdır. " dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA