• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kadın hastalıkları uzmanları bir araya geldi
12 Mart 2012 Pazartesi 10:21

Kadın hastalıkları uzmanları bir araya geldi

Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü tarafından organize edilen Bilimsel Toplantının ev sahipliğini Başkent Üniversitesi Konya Hastanesi yaptı.

Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü tarafından organize edilen Bilimsel Toplantı’nın ev sahipliğini Başkent Üniversitesi Konya Hastanesi yaptı. Toplantıya Başkent Üniversitesi’nin Ankara, Adana, Alanya, İzmir, İstanbul hastanelerinin Kadın Doğum uzmanları, Karaman’daki Devlet ve Özel hastanelerin kadın doğum uzmanları, Konya’daki kamu ve özel hastanelerin kadın doğum uzmanları katıldı.
3 oturumda gerçekleşen bilimsel toplantıya alanlarında uzman 18 hekim sunumlarıyla katılırken, Kadın Hastalıklarında son gelişen teknoloji, bilimsel yeni yaklaşımlar da tartışma konusu olarak ele alındı.
Başkent Üniversitesi Konya Hastanesi Konferans salonu’nda gerçekleşen toplantı’nın 1. Oturumunda Kadın Onkoloji’si ele alındı. Teşhis, tanı, tedavi ve ameliyat yöntemlerine kadar tüm evrelerinin ele alındığı ve oturum başkanlığını Prof. Dr. Esra Kuşçu ile Prof. Dr. Cemalettin Akyürek yaptı. Bu bölümde Jinekolojik Onkoloji alanında ünlü hekimler Prof. Dr. Ali Ayhan, Prof. Dr. Çetin Çelik, Prof. Dr. Esra Kuşçu, Doç. Dr. Hüsnü Çelik, Doç. Dr. Mesut Özsoy, Doç. Dr. Polat Dursun birer konuşma yaptı.
Toplantının 2. oturumda Kadın İnfertilitesi (Kısırlık, Gebe Kalamama) ele alındı. Doç.Dr. Mustafa Başaran ve Op. Dr. Ali Sami Gürbüz’ün oturum başkanlığını yaptığı 2.oturma konuşmacı olarak Prof. Dr. Hüseyin Görkemli, Prof. Dr. Hulusi Bülent Zeyneloğlu, Doç. Dr. Göğşen Önalan, Doç. Dr. Esra Kılıçdağ Bulgan, Yrd. Doç. Dr. Ayla Üçkuyu, Yrd. Doç. Dr. Bülent Haydardedeoğlu katıldı.
Oturum başkanlığını Porf. Dr. Ali  Acar ve Op. Dr. Feyza Arman Çaldır’ın yaptığı 3. oturumda ise Perinatoloji  (gebelik dönemi esnasında hem anne hem de bebeğin sağlığı ile ilgilenen bilim dalı) ele alındı. Bu oturuma Prof. Dr. Filiz Yanık, Doç. Dr. Ebru tarım, Doç. Dr. Emel Ebru Özçimen, Yrd. Doç. Dr. Ayşe Parlakgümüş, Op. Dr. Faika Ceylan Çiftçi ve Op. Dr. Erzat Toprak konuşmacı olarak katıldı.
Yoğun bir katılımın olduğu toplantı akşam yemeği ile sona erdi. Daha önce Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde ve Adana Başkent hastanesi’nde gerçekleştirilen ve çok verimli olan bu bilimsel toplantıların devam edeceği belirtildi.
HABER MERKEZİ

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA