• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kadın girişimciler pazara indi
04 Kasım 2010 Perşembe 14:07

Kadın girişimciler pazara indi

Hüseyin Üzülmez: 'Kadın girişimci sayısını artıracağız' dedi.
Konya Ticaret Odası, kadın girişimcilerin evlerinde ürettiği el emeği göz nuru ürünlerin satışı için, merkez üç ilçedeki 11 farklı semt pazarında, KAGİM satış noktası oluşturdu. Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Üzülmez, önümüzdeki süreçte kooperatif kurarak, girişimci olmak isteyen kadınların iş hayatında daha aktif olmalarını sağlayacaklarını söyledi.

Konya Merkez üç ilçedeki semt pazarlarında KTO-Kadın Girişimciler Masası (KAGİM) satış noktaları oluşturuldu. Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Üzülmez, ilki Nalçacı Perşembe Pazarı’nda kurulan Kadın Girişimcilerin Satış Noktası’nı ziyaret etti. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde bütün Türkiye’de oluşturulan Kadın Girişimciler Kurulu içerisinde Konya’nın en aktif kurul olduğunu söyleyen Üzülmez, pazarda KAGİM satış noktasından alışveriş yaparak, kadın girişimcilere destek verdi. Başkan Üzülmez,  “Odamız bünyesinde kurduğumuz Kadın Girişimciler Kurulumuz geçtiğimiz yıl AB projesiyle Kadın Girişimciler Masasını oluşturdu. Yaklaşık bir yıllık çalışmadan sonra kadınların el emeği ürünlerinin pazarlarda satılması için Konya Ticaret Odamız üzerine düşeni yaptı. Hedefimiz, semt pazarlarıyla başlayan piyasa çalışmasını daha da yaygınlaştırmaktır. Hanımlarımızı önümüzdeki günlerde KOSGEB ile eğiterek, onların KOSGEB hibelerinden faydalanmasını sağlamak ve kadınlarımızın piyasada girişimci olarak iş yeri sahibi olmalarını hedefliyoruz. Bugün semt pazarlarına açtığımız satış noktaları, büyük hedeflerimize ulaşmanın basamaklarından birini oluşturuyor. Konya’nın bütün ilçelerindeki semt pazarlarında KTO Kadın Girişimciler Masasına kayıtlı hanımlarımız bir organize halinde pazarlarda yerini alacak. Bir sonraki aşamada Konya Ticaret Odası olarak bir kooperatif kurarak, kadınlarımızı iş yerlerinde kurumsallaşmalarını sağlayacağız. Ben bugün pazara çıkan bütün hanımlarımızı tebrik ediyorum. Girişimciliğinin ilk gününde piyasaya açılmanın heyecanını yaşıyorlar. İnşallah gelecekte fabrikasyon üretimlerle tüketicilerin karşısında olurlar” dedi.

Konya Ticaret Odası Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Mendi de, Konya’da girişimci kadınların buluşma noktasının Konya Ticaret Odası olduğunu belirterek, “KAGİM’e kayıtlı hanımlarımızı pazarlarda görmek bizleri heyecanlandırıyor. Burada edineceğimiz pazar tecrübesi, kadınlarımızın üretimlerine de yön verecek. En çok ilgi gören ürün daha fazla üretilip satılacak. Bu tecrübenin ardından oluşturulacak kooperatifle Konyalı kadınlarımız daha fazla iş dünyasının, piyasanın ve pazarın içerisinde olacak. Şu an semt pazarlarımızda oluşturduğumuz satış noktalarımızda gıda, nakış, mefruşat ve takı ürünleri satılıyor. Konya Ticaret Odası Başkanımıza, kadınlarımıza verdiği destekten dolayı sonsuz teşekkür ediyoruz. Pazarlara alışveriş yapmaya gidenleri KAGİM logosunun bulunduğu satış noktalarına davet ediyoruz” dedi.

Daha önce evlerinde yaptıkları el emeği göz nuru çalışmalardan, pazar bulamadıkları için yeterince gelir elde edememekten yakınan kadınlar ise, Nalçacı Perşembe Pazarı’nda bereketli bir gün geçirdi. Beklediklerinin üzerinde ilgi gördüklerini söyleyen kadın girişimciler, “Kimi müşteriler ev yapımı yiyeceklere, kimi müşterilerimiz de el yapımı çeyizlere ilgi gösteriyor. İlk gün beklediğimizin üzerinde ilgi gördük. Konya Ticaret Odası Başkanımıza bize öncülük ettiği için teşekkür ediyoruz” diye konuştular.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA