• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kadavra sayesinde daha iyi eğitim alacaklar
13 Kasım 2012 Salı 13:31

Kadavra sayesinde daha iyi eğitim alacaklar

-Mevlana Üniversitesi (MÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri, anatomi dersini, anatomist Gunther von Hagens'in ''plastinasyon'' yöntemiyle bozulmadan uzun yıllar kullanılabilir hale getirdiği kadavra ..
Mevlana Üniversitesi (MÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri, anatomi dersini, anatomist Gunther von Hagens'in ''plastinasyon'' yöntemiyle bozulmadan uzun yıllar kullanılabilir hale getirdiği kadavra ile yapıyor .
 Mevlana Üniversitesi (MÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri, anatomi dersini, anatomist Gunther von Hagens'in ''plastinasyon'' yöntemiyle bozulmadan yıllarca kullanılabilir hale getirdiği kadavra ile yapıyor.
     MÜ Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Zararsız yaptığı açıklamada, ülkemizde kadavra temininin oldukça zor olduğunu söyledi.
     Kadavranın ancak gönüllü bağış yöntemiyle temin edilebildiğini belirten Zararsız, şunları kaydetti:
     ''Mevlana Üniversitesi olarak Gunther von Hagens'in yaptığı kadavralardan faydalanıyoruz. Ülkemizde sadece 2 ya da 3 üniversitede bu kadavradan mevcut. Bu 'plastine' kadavrayı Almanya'dan temin ettik. Gunther von Hagens'in özel geliştirdiği 'plastinasyon' yöntemiyle elde edilmiş. Kadavra özel bir plastik maddeden geçirilerek bu şekle getiriliyor ve bozulmadan uzun yıllar kalabiliyor. Böylece toksit maddelerin etkisinden öğrencilerimiz ve diğer personelimiz korunmuş oluyor.'' 
     
     Kadavra sayesinde daha iyi eğitim alacaklar
     
     Bu kadavra sayesinde öğrencilerin her türlü anatomik bilgiyi detaylı şekilde öğrenebileceğini, iç organları, kasları ve diğer bütün oluşumları görmüş olacaklarını dile getiren Zararsız, ''2. sınıflarımıza kas sistemini anlattık. Bugünlerde de kalp ve solunum sistemi bölümünü anlatıyoruz. Kalp, ciğerler ve diğer organlarla ilgili eğitimlerini bu kadavra sayesinde daha iyi alacaklar'' diye konuştu.
     Zararsız, kadavra teminindeki sıkıntının aşılabilmesi için bağış sayısının artması gerektiğini, ilgililerin tıp eğitimine destek amacıyla bu hususa önem vermesini beklediklerini sözlerine ekledi. 
          Plastinasyon nedir
          Vücuttan çıkarılan sıvı ve yağların yerine likit plastik konularak kadavraların sertleştirilmesini sağlayan ve bozulmasını önleyen yönteme plastinasyon adı veriliyor.
     Gunther von Hagens tarafından geliştirilen yöntemle korunan kadavralar ''Orjinal Vücut Dünyası Sergisi'' (Body Worlds) ile birçok ülkede insanların ziyaretine açılıyor.
    
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA