• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kaçırılan görevliler ailelerine kavuşacak
13 Mart 2013 Çarşamba 09:06

Kaçırılan görevliler ailelerine kavuşacak

PKK tarafından kaçırılan kamu görevlileri aylar sonra ailelerine kavuşacak.
PKK’lılar tarafından kaçırılan 8 asker ve kamu görevlisini teslim alacak heyet, dün sabah Şırnak’ın Silopi İlçesi’ndeki Habur Sınır Kapısı’ndan Kuzey Irak’a geçti.
Geceyi Şırnak’ın Cizre’de geçiren BDP’li milletvekilleri Adil Kurt ve Hüsamettin Zenderlioğlu, Mazlum-Der Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Çoban, İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan ve Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, dün Habur Sınır Kapısı’ndan geçti. Hayette yer alan BDP milletvekili Sebuhat Tuncel ise, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin ‘örgüt üyesi olmak’ iddiasıyla aldığı 8 yıl 9 ay hapis cezası denetimli serbestliğe çevrilen davada getirilen yurtdışı yasağı nedeniyle sınırı geçemedi; Tuncel Cizre’de kaldı. PKK’lıları teslim alacak hayete Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nden de bazı görevlilerin katılması bekleniyor.
‘UMARIZ SÜREÇ HIZLANIR’
Öğlen saatlerinde Kuzey Irak’ın Erbil kentine ulaşan heyet, Erbil’deki BDP temcilcilik binasında açıklama yaptı. Heyet adına konuşan BDP Erbil temsilcisi Cemal Coşkun, şunları söyledi:
“Bundan önceki heyette yer alan arkadaşlar da Sayın Öcalan’ın mektubunu getirip Erbil ve Süleymaniye’de temaslarda bulunmuştu. Askerleri teslim alacak olan heyetteki arkadaşlara Kürdistan Bölgesel hükümetinden de 2 yetkili katılacak. Konuyla ilgili Başbakan Neçirvan Barzani’de rehinelerin serbest bırakılmasına ilişkin oluşan heyette rol alabileceklerini bize bildirdi. Umarız bu serbest bırakılma jesti sonrasında barış sürecini hızlandıran adımlar daha çabuk atılır.”
BDP Erbil yöneticilerinden Mehmet Ali Aydın ise Kürtçe yaptığı konuşmasından PKK’nın elindeki kamu görevlilerinin serbest bırakılmasının Türkiye’de Kürt sorunun demokratik barışçıl bir çözüme kavuşmasına vesile olmasını diledi.
ÖĞLEN 13:00'TE TESLİM EDİLECEKLER
PKK’ya yakın internet sitelerine göre 8 kamu görevlisi ve asker, Irak’a giden BDP milletvekillerine bugün teslim edilecek. PKK’nın elindeki kamu görevlilerini almaya gelen heyeti yerli ve yabancı 40’ın üzerinde basın mensubu takip etti.
Kaçırıldıktan sonra 3 ayrı kampta tutuldukları öne sürülen 2’si uzman çavuş, 1’i astsubay, 1’i polis, 1’i kaymakam adayı ve 3’ü de er olmak üzere 8 kişinin önceki gün yeri açıklanmayan, bir kampa getirilerek bekletildikleri ifade edilmişti. PKK’nın elinde tutulan ve bugün bırakılmaları beklenen asker ve kamu görevlileri ile kaçırıldıkları tarihler şöyle:
Kaymakam adayı Kenen Erenoğlu, (12 Ağustos 2011), Astsubay Abdullah Söpçeler (9 Temmuz 2011), Uzman Çavuş Zihni Koç (9 Temmuz 2011), Uzman Çavuş Kemal Ekinci (1 Ekim 2011), erler Hadi Gizli, Ramazan Başaran ve Reşat Çeçan (7 Ağustos 2012), Polis Memuru Nadir Özgen (9 Eylül 2011)
AİLELERİNİ TATLI BİR HEYECAN SARDI
İmralı’da Abdullah Öcalan ile yapılan görüşme sonrası, teslim edilmelerine karar verilen PKK’nın kaçırdığı kamu görevlilerinin ailelerinin endişeli bekleyişi yerini, heyecana bıraktı.
PKK’nın elinde bulunan kamu görevlilerinin aileleri, dün, Silopi’den Irak’a açılan Habur Sınır Kapısı’na gelmeye başladı. Kaçırılan askerlerden Şanlıurfalı er Reşat Çeçan’ın annesi Fatma, babası Cemal Çeçan, oğullarını almak için Habur’a geldi. Baba Çeçan, “Bir oğlum askerdi. Bir oğlum da dağdadır. Bu barış sürecine destek veriyorum. Artık barış olsun 33 yıldır savaş oluyor. Bu savaş sona ermesini istiyorum. Dağdaki de bizim evladımız, askerimiz de, polisimiz de bizim evladımızdır” dedi. Anne Fatma Çeçan da Kürtçe yaptığı konuşmada, “Barış istiyoruz. Annelerin yüreği artık yanmasın. Barışı sağlayanlardan Allah razı olsun. Kardeş kardeşi vuruyordu” diye konuştu.
Şırnak’a doğru yola çıkan kaçırılan Astsubay Başçavuş Abdullah Söpçeler’in babası Hüseyin Söpçeler ise “Oğlumu almak için gidiyorum, heyecanlıyım, söyleyecek söz bulamıyorum. Hep kavuşacağız hayalim vardı, gerçekleşiyor, mutluyum” dedi.
Kaçırılan asker Söpçeler’in Babeski ilçesine bağlı Büyükmandıra beldesindeki baba ocağında yaşayan eşi Saniye, 5 yaşındaki kızı Melis ve annesi Hazel Söpçeler’in umutlu bekleyişleri sürüyor.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA