• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kaçak yapıya izin yok
02 Şubat 2012 Perşembe 12:00

Kaçak yapıya izin yok

Meram Belediyesi, ilçede kaçak inşaatlara göz açtırmıyor.
  Yapımına ruhsat alınmadan başlanan yapılar, arazide görevli Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı inşaat kontrol ekiplerince denetlenerek hemen yıkılıyor.
İmar Kanunu’na göre ruhsatsız, proje ve eklerine aykırı(kaçak inşaat) yapılar önce Yapı Tatil Zabtı tanzim edilerek mühürlenmekte ve daha sonra inşaat metrekaresine 100 TL civarında olmak üzere idari para cezası uygulanmaktadır. İdari para cezası uygulanan yapı sahibi hakkında, Cumhuriyet Savcılığına, kaçak inşaat yapması nedeni ile Türk Ceza Kanunu’nun 184. maddesine göre 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması için suç duyurusunda bulunulmaktadır. Cumhuriyet Savcılığı, kaçak yapı ile ilgili dava açmakta ve yapı sahibi hakkında, mahkemece hapis cezası verilmektedir.
Kaçak inşaat sahibine; zabıt tanzim edildikten sonra, yapıyı ruhsatlandırması gerektiği, ruhsatlandıramaması halinde ise yıkması için bir ay süre verilmektedir. Sürenin bitiminde ruhsatlandırılamayan binalar için, Belediye Encümeni tarafından karar alınıp yıkılmakta ve yıkım ücreti yapı sahibinden tahsil edilmektedir.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Meram Belediye Başkanı Dr. Serdar Kalaycı: “Yapı Kontrol Müdürlüğü’müz bünyesindeki inşaat kontrol ekiplerince, Meram Belediyesi sınırlarımız içinde yoğun bir şekilde yapı kontrolleri yapılmaktadır. Bu kontrollerle İmar planına uygun olarak oluşan veya oluşacak imar parsellerinde, ruhsatlı, plan ve projeye uygun, göze hoş gelen, insanlarımızı ferahlatacak yapıların oluşmasına engel olacak, çevre ve görüntü kirliliğine neden olan inşai faaliyetlerin yapılmasını önlemeyi hedefliyoruz. Halkımıza, ruhsatlı binaların yapımı konusunda belediye olarak her türlü desteği veriyoruz. Yapı Kontrol Müdürlüğü’müzün yaptığı sıkı denetimler neticesinde geçmiş yıllara oranla ruhsatlı bina sayısı 7 kat artmıştır. Bu çalışmalarla ilçemiz daha modern hale gelmektedir.” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA