• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kaçak başlayan aşk mutlulukla noktalandı
04 Aralık 2014 Perşembe 13:22

"Kaçak" başlayan aşk mutlulukla noktalandı

Amasya'nın Suluova ilçesinde 15 yıl önce kol ve ayakları olmayan Mehmet Semiz ile kaçarak evlenen ve bu süreçte sara hastalığından kurtulan Hatun Semiz, eşi ve çocuklarıyla hayatında yeni bir sayfa açmanın mutluluğunu yaşıyor

Amasya'nın Suluova ilçesinde 15 yıl önce kol ve ayakları olmayan Mehmet Semiz ile kaçarak evlenen ve bu süreçte sara hastalığından kurtulan Hatun Semiz, eşi ve çocuklarıyla hayatında yeni bir sayfa açmanın mutluluğunu yaşıyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Hatun Semiz'in eşi Mehmet Semiz, geçirdiği iş kazası sonucu 8 aylık tedavi sürecine rağmen iki elini ve ayaklarını kaybetti. Yaşadıklarının ardından eve kapanan ve 5 yıl oturduğu odadan çıkamayan Semiz, arkadaşlarının zorlamaları sonucu evden çıkmaya başladı.

Semiz, daha sonra evlerinin önündeki bakkalda duran sara hastası Hatun Kavak ile tanıştı. Kısa sürede birbirlerine uyum sağlayan Hatun ve Mehmet, evlenmeye karar verdi ancak ailelerinin "Biriniz hasta, birinizin iki kolu iki ayağı yok, nasıl yaşayacaksınız" sözleriyle karşılaştı.

Mehmet Semiz (54), AA muhabirine yaptığı açıklamada, ailelerin önlerine engellerini "engel" olarak koyduklarını ancak onların sözlerini dinlemediklerini belirtti.

Eşi ile kaçmaya karar verdiğini anlatan Semiz, şunları kaydetti:

"Kaçtık ama 10-15 gün sonra gelip düğünümüzü yaptık. O gün hayatımızda yeni bir sayfa açtık. Bu halimizle kendi arsamızı aldık, evimizi yaptık. Bugünleri bize gösteren Allah'a şükürler olsun. Protezlerle, eşimin, çocuklarımın yardımıyla hayata tutunuyorum. Beyinde engel olmasın ama kolsuzluk, ayaksızlık, bacaksızlık veya başka bir şey engel değil. Beynin çalışıyorsa zaten engelli değilsin. Allah nasip ederse şubatta bir çocuğumuz daha olacak. Bu halimle ben de engellilere yardımcı olmaya çalışıyorum. Eski engelli arabalarını toplayıp onların eksik parçalarını buluyor, ihtiyacı olanlara veriyorum. Onlara yol gösteriyorum."

"Eli ayağı yoktu ama yaşama sevinci vardı"

Hatun Semiz (44) ise sara hastası olduğu için belli bir yaşa kadar kimseyi kabul edip evlenmediğini belirtti.

Ailesinin tarlaya gittiği günlerde kendilerine ait bakkala baktığını anlatan Semiz, "Hasta olduğum için kendime güvenemiyordum. Mehmet Bey bakkala gidip geldikçe onunla arkadaş oldum. O gün itibarıyla hayata bakış açım değişti. Baktım elleri ayakları yok ama benden daha fazla yaşama sevinci var. Onun o hali bana hayat verdi, güç verdi. Aşktan daha çok onun güven duygusu beni ona yöneltmişti" diye konuştu.

Sonraki süreçte samimiyetlerinin arttığını ve mahallede dedikoduların başladığını ifade eden Semiz, evlenmeye karar verdiklerini dile getirdi.

"Bizim için geride kalan sadece 15 yıl var"

Bir cuma günü babası cuma namazındayken kaçtığını anlatan Semiz, şunları söyledi:

"Pişman değilim ve 15 senedir de hiç pişman olmadım. O zaman hiçbir şeyim yoktu babamın yanında. Şimdi evim var, eşimi seviyorum, çocuklarım var. Eşime bakmaktan gurur duyuyorum. Çünkü o bana kendi derdimi unutturdu. Şu anda rahatsız değilim. Baygınlık geçirmiyorum. Eşimi ve çocuklarımızı gezdirmek için ehliyet aldım, araba sürüyorum. Hayatımızda hiçbir şeyi engel olarak görmüyoruz. Bundan sonra da aynı şekilde devam edecek. Oğlum ve kızım var ama sürpriz bir bebek daha bekliyoruz. Mehmet Bey'e kaçma, hayatımda bir dönüm noktasıydı"

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA