• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kaçak ava jandarmadan sıkı takip
20 Mart 2012 Salı 11:52

Kaçak ava jandarmadan sıkı takip

Türkiyenin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölünde kaçak avlanma Jandarma tarafından sıkı takip ve kontrol altına alındı.
Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü’nde kaçak avlanma Jandarma tarafından sıkı takip ve kontrol altına alındı.
Konya'nın Beyşehir İlçe Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ekipleri, Beyşehir Gölü’nde 15 Mart’tan itibaren başlayan su ürünleri avlanma yasağı nedeniyle göldeki kaçak avlanmaya yönelik denetimlerini artırdı. Gölde profesyonel avcılık gibi 15 Haziran’a kadar yasak olan amatör avcılığı da takip altına alan Jandarma ekipleri, kıyılarda tespit ettiği olta meraklılarını yasağın başladığı günlerde ilk etapta uyararak faaliyetinden men ederken, önümüzdeki günlerden itibaren ise idari para cezası uygulamasına başlayacağı öğrenildi. Beyşehir Gölü’nde amatör avcılığa da profesyonel avcılarda olduğu gibi kişi başı uygulanacak ceza miktarı 857 lira olarak öngörülüyor. Ancak, Beyşehir Gölü milli park kapsamında olduğu için bu ceza iki katı olarak uygulanıyor.
Öte yandan, Beyşehir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı’nın yasağın başladığı 5 günden bu yana su ürünleri kanununa muhalefet ettiği gerekçesi ile 3 balıkçı hakkında toplam 5 bin 142 liralık idari para cezası uyguladığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Jandarma ekiplerinin, Mada Adası yakınlarında balıkçı teknesi ile göle ağ atarken suçüstü yaptığı 3 kişiye 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu’na muhalefet ettiği gerekçesiyle kişi başı 857 liranın iki katı olan bin 714 lira para cezası kestiği, uygulanan toplam ceza miktarının 5 bin 142 liraya ulaştığı, ayrıca ele geçirilen 700 metre kör ağa el konulduğu bildirildi. Kaçak avcılığa yönelik denetim ve kontrollerin hem karadan, hem de göl üzerinden 24 saat süreyle yasak dönem sona erinceye kadar aralıksız süreceği kaydedildi.
 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA