• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kabe kapısının karşısındaki bölümler yıkılıyor
02 Ocak 2013 Çarşamba 15:25

Kabe kapısının karşısındaki bölümler yıkılıyor

Kabe'nin tavaf alanı 2013 yılına genişletme çalışmaları ile girdi. Kabe kapısının karşısındaki bölümler yıkılıyor.
Kabe çevresinde genişletme çalışmalarını yürüten Türk şirketinde çalışan 400 işçi, mühendis ve mimarlar yeni yıla Kabe'nin genişletme çalışmaları ile girerken, Kabe içerisindeki iş makineleri, buldozerler Kabe kapısının karşısındaki katların yıkımını sürdürüyor.
Genişletme çalışmalarında, Suudi Arabistan'ın inşa ettiği bölümlerin büyük bölümü tamamıyla yıkılırken, 10 yıl önce Merve tepesinin inşası sırasında yıkılan ve sonradan yeniden inşa edilen yapay revakların da büyük bölümü kaldırıldı. 
24 saat devam eden çalışmaların sadece namaz vakitlerinde durduğu genişletme çalışmalarının bu bölümünün Ramazan ayına kadar bitirilmesi hedefleniyor. Kabe kapısı karşısındaki yapay revaklar böylece daha önce yine Türk şirketi tarafından hazırlandığı şekilde 40 metre kadar Kabe'ye doğru çekilerek yerlerine konulacak.
3 sene içinde, Kabe çevresini genişletme çalışmalarının tamamlanması planlanırken, tavaf alanının genişletilmesi ile hacı ve umre adayları için rahatlık sağlanması hedefleniyor.
Bu arada umre mevsiminin başlamasıyla birlikte Türkiye dahil olmak üzere dünyanın her yerinden Müslümanlar Kabe'yi ziyaret etmeye başladı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA