• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kabakçı; Kartlar yeniden karılıyor
20 Şubat 2012 Pazartesi 11:26

Kabakçı; Kartlar yeniden karılıyor

Ak Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Partisinin İl binasında yaptığı toplantıda gündemi değerlendirdi
AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, ''Özellikle son 10 yılda ekonomide, dış politikada, sağlıkta, ulaşım ve haberleşmede yapılan yatırım ve hizmetler, dünyanın Türkiye'yi yeniden konumlandırmasını sağladı'' dedi.
Kabakcı, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, dünyanın yeni bir başlangıca hazırlandığını belirtti.
Batının giderek derinleşen ve siyasi kriz haline gelen ekonomik krizle karşı karşıya geldiğini anlatan Kabakcı, doğuda ise halkın haklı taleplerinin ciddi bir siyasi dönüşümü beraberinde getirdiğini bildirdi.
Kabakcı, Türkiye'nin ise oluşmaya başlayan yeni dünya düzeni içerisinde kendine iyi bir yer edindiğini dile getirerek, şunları kaydetti:
''Özellikle son 10 yılda ekonomide, dış politikada, sağlıkta, ulaşım ve haberleşmede yapılan yatırım ve hizmetler, dünyanın Türkiye'yi yeniden konumlandırmasını sağladı. Türkiye artık olayların seyircisi konumundan aktörü durumuna geçti. Bugün Türkiye dünyanın 17, Avrupa'nın ise 6. büyük ekonomisi durumunda. Çeşitlenmiş ekonomisi ve son 30 yılda yaşadığı dönüşümlerle Türkiye'nin bölge ülkelerine aktaracağı önemli deneyimler bulunmaktadır. Yani Türkiye bölgenin dönüştürücü gücüdür. Türkiye ve Türkiye'nin girişimcileri bu yeni role hazırdır. Türkiye'nin gücünü göremeyen ya da görmek istemeyenler yapılanları bir daha gözden geçirmeli.''
Toplantının ikinci bölümünde Konya'daki projelerle ilgili bilgi veren Kabakcı, havaalanına yapılacak yeni terminalin ihalesinin tamamlandığını, ihaleyi alan şirkete yer tahsisi yapıldığını ve 700 gün içinde Konya'nın uluslararası uçuşlara daha müsait bir terminale kavuşacağını dile getirdi.
Konya Numune Hastanesi inşaatının TOKİ'nin Van depremi dolayısıyla yaşadığı yoğunluk nedeniyle geciktiğine dikkati çeken Kabakcı, ''En kısa sürede inşaata başlayacağız. Karatay'a yapılacak 800 yataklı hastane için Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacak sözleşme bekleniyor. Konya'da sadece sağlık değil, çevre yolu, Mavi Tünel, ulaşım gibi bütün konularda projeler son hızıyla devam ediyor'' diye konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA