• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kabakcı, gündemi değerlendirdi
24 Şubat 2014 Pazartesi 13:58

Kabakcı, gündemi değerlendirdi

Mustafa Kabakcı, “İnşallah 30 Mart'ta milletimiz sandığa gittiğinde de yine aklında ve gönündeki tercih AK Parti olacaktır. Hedefimiz Türkiye genelinde Konya olarak, en yüksek oy oranını alabilmektir” dedi.
AK Parti İl Başkanlığında gündemi değerlendiren Mustafa Kabakcı'ya AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyeleri Mehmet Önal ile Mustafa Küçük eşlik etti.
 
Geçen hafta Konya olarak devletin zirvesini ağırladıklarını hatırlatan Kabakcı, “Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere TBMM Başkanı, Başbakanımız, Genel Kurmay Başkanımız ve çok değerli Bakanlarımız “Barış Kartalı”adı verilen Türkiye’nin ilk havadan ihbar ve kontrol uçağını düzenlenen törenle ülkemize kazandırmış oldular. Türkiye'nin gücüne güç katan bu uçak, kesintisiz 24 saat boyunca veri de elde ederek sınır kontrollerimizi daha etkin yapmamızla birlikte, havada tehdit olarak kabul edilebilecek tüm nesnelerifark edilmesini ve etkisiz hale getirilmesini sağlayacaktır. AK Parti hükümetleri döneminde Cumhuriyet tarihinde ‘ilk’leri gerçekleştirdik. İlk tankı ‘ALTAY’, ilk operatif insansız hava aracı ‘ANKA’, ilk savaş gemisi ‘MİLGEM’, ilk piyade tüfeği ‘MPT’, ilk eğitim simülatörleri bu dönemde üretildi ve ihraç edildi ve çok şükür ki, ilk havadan, ihbar ve kontrol uçağını ülkemize Konya’dan kazandırmış olduk. Hızla değişen dünya düzeni ve dengelerinin sonucu olarak, ülkemiz de bağımsız ve modern bir savunma sanayi oluşturulması zorunluluk arz etmektedir. Bu amaca ulaşmak için gerek Savunma Sanayi Müsteşarlığı gerekse savunma sanayi alanında faaliyet gösteren yerli firmalar büyük bir gayretle çalışmalarını sürdürüyorlar. Konya'da savunma sanayine karşı ciddi bir heyecan oluşmuştur. Konya'nın savunma sanayii yönüyle avantajları çok fazladır. Konya, sahip olduğu jeopolitik konumunun yanı sıra güçlü sanayi altyapısı, yetişmiş kalifiye işgücü, önemli başarılara imza atmış binlerce KOBİ’leri, 4 adet üniversitesi ile savunma sanayi sektörünün gelişimi için önemi gün geçtikçe artmakta olan bir şehirdir. CNC tezgahlarının en çok olduğu il Konya'dır. Türkiye'nin en büyük hava üssü Konya’dadır. Hava üssünün atış alanları, laboratuvarları, test cihazları buradadır. Konya, altyapı anlamında da çok güçlü bir konumda bulunmaktadır. Kara, hava ve demiryolu ile güçlü bir ulaşım altyapısına sahiptir. Ayrıca şehrimiz, ülkemizde deprem riskinin en az olduğu bir bölge olması hasebiyle büyük sanayi yatırımları için avantajlı bir durumdadır. Bu kadar avantajın ortasında Konya'da savunma sanayii üretiminin olmaması anormal olan durumdur” dedi.
 
Konya’nın son yıllarda özellikle savunma sanayisine oldukça katkıda bulunduğunu ifade eden Kabakcı, “M48 ve M60 tanklarının motor krank millerini üretmekle birlikte füze rampa ve gövdeleri, zırhlı araçların şanzıman gövdelerinin üretilmesini sağlamaktadır. Ayrıca milli denizaltının dış kovan kazanını yapan makineyi üreten firmanın da Konya’da olması, hem Konya sanayisi hem de Milli Savunma sanayimiz için gurur verici bir olaydır. Türkiye’deki en önemli savunma sanayi firmaları olan Aselsan, TAI, Havelsan ve Roketsan firmaların yetkililerini Konya sanayisi ile daha sık buluşturmalıyız. Şu anda Konya’da 20 ye yakın firma, savunma sanayine üretim yapmaktadır. Bu sayıyı yükselterek ülkemize ve şehrimize gereken katkıyı sağlamalıyız. Bu alanda emeklerini esirgemeyen Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Odası başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara sizlerin aracılığı ile şükranlarımı da sunmak istiyorum” diye konuştu.
 
YAKLAŞAN SEÇİM ÇALIŞMALARI
 
AK Partiye, iktidar olduğu günden bu yana onlarca tuzak kurulduğunu savunan Kabakcı, “Darbe teşebbüsleri, kapatma davaları, gece yarılarında internete konulan e-muhtıra, 367 garabeti, Gezi olayları gibi onlarca tuzaktan kurtulan partimiz, 30 Mart 2014 yerel seçimlerinin yaklaşmasıyla yeniden hedef tahtasına oturtulmaktadır. Ancak biz gücümüzü halktan ve milletten almaktayız. 30 Mart 2014 tarihinde halkımız iradesini ve tepkisini sandıkta gösterecektir. Bu millet hizmet edenle laf söyleyeni elbette ayıracaktır.
 
Hızlı tren, KOP Mavi Tünel Projelerini çok şükür gerçekleştirdik. Mevcut bölünmüş yolları beşe katladık. Konya’ya 2002 yılına kadar 159 kilometre bölünmüş yol yapılmışken 2002-2013 yılları arasında yaptığımız 743 kilometre bölünmüş yol ile birlikte Konya’nın toplam bölünmüş yol mesafesini 902 kilometreye çıkardık. Yakın zamanda YHT ile İstanbul’a bağlanacağız” şeklinde konuştu.
 
AK Parti iktidarında tüm Türkiye’nin uçakla tanıştığını vurgulayan Kabakcı, “Konya’da 2003’de bin 716 iniş-kalkış yapan uçak sayısı ile 60 bin yolcu taşınırken, 2013 yıllında 7 bin143 iniş-kalkış yapan uçak sayısı ile 660 bin yolcu taşınmıştır. Ulaşımda olduğu gibi sağlıkta, eğitimde, enerjide, sanayide, tarımda ve birçok alanda gelişme atılım yaptık. Konya’ya son 12 yılda 21,6 milyar TL yatırım ve destek sağladık. Ticaret hacmini 8 kat, ihracatı 10 kat fazla artırdık. Eğitime 1 milyar TL, Sağlığa 714 milyon TL yatırım yaptık” dedi.
 
30 Mart'a 34 gün gibi de kısa bir süre kaldığını ifade eden Kabakcı, “Dolayısıyla parti ve teşkilat mensupları olarak bir hayli önem verdiğimiz seçim çalışmalarımızla alakalı da birkaç şey söylemek istiyorum. 27 Ocak Pazartesi gününden bu yana milletvekillerimizle, belediye başkan adaylarımızla, aday adaylarımızla, teşkilatlarımızla, kadın ve gençlik kollarımızla, il genel meclisi, belediye meclisi üyelerimiz ile belediye meclis üyesi adaylarımızla haftanın her günü sahadayız. Amacımız; davamızı, bugüne kadar bu ülke ve bu aziz millet için yaptıklarımızı, 30 Mart'tan sonra da yapacaklarımızı anlatmaktır. 27 Ocak’tan bugüne yani 29 günlük çalışmalardan edindiğimiz kadarıyla Konyalı hemşerilerimizin bizlere olan ilgi ve desteği bir hayli güzel. İnşallah 30 Mart'ta milletimiz sandığa gittiğinde de yine aklında ve gönündeki tercih AK Parti olacaktır. Hedefimiz Türkiye genelinde Konya olarak, en yüksek oy oranını alabilmektir” ifadelerini kullandı.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA