• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Kabakcı, "son olaylar Türkiye düşmanlarına yaradı"
15 Şubat 2012 Çarşamba 12:31

Kabakcı, "son olaylar Türkiye düşmanlarına yaradı"

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) İdare Amiri ve AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, yaptığı yazılı açıklama ile ülke gündemine dair bazı önemli değerlendirmelerde bulundu.

TBMM İdare Amiri ve AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. İç tüzük görüşmeleri sırasında muhalefetin meclis kürsüsünün işgalini eleştiren Kabakcı, Türkiye’deki son olayların ise yalnızca Türkiye düşmanlarına yaradığını dile getirdi. Yeni anayasa çalışmaları hakkındaki değerlendirmesiyle ilgili açıklamasında da Kabakcı; “Yeni anayasayla da yine tek iktidar millet olacak” dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) İdare Amiri ve AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, yaptığı yazılı açıklama ile ülke gündemine dair bazı önemli değerlendirmelerde bulundu.

Kabakcı; “Son olaylar Türkiye düşmanlarına fayda sağladı”

Türkiye’nin konumu gereği her hafta yeni bir gündemi olduğunu ancak bu tür ani gelişmeler karşısında birikimi sayesinde Türkiye’nin her zaman gerekli hazırlığı ve önlemleri aldığını söyleyen Mustafa Kabakcı, son olayların yalnızca Türkiye düşmanlarına fayda getirdiğinin altını çizdi. Kabakcı; “Ülkemizde son günlerde baş döndürücü gelişmeler olmaktadır. Türk devleti nevzuhur bir devlet değildir. Devletimiz de milletimiz de bulunduğumuz coğrafya gereği ani gelişmelerle karşılaştığında ortaya koyacağı davranış konusunda ciddi bir birikim sahibidir. Son dönemdeki hadiselerin Türkiye düşmanları dışında hiç kimseye faydası olmayacağı ayan beyan ortadadır. Küçük resimlerde hakim olma kavgaları büyük resmi görmemizi engellemektedir. Yıllardır yapay bir havuzda açık denizler kurgusuyla idare edilen Türkiye AK Parti iktidarı ile beraber Açık Denizlere açılmıştır. Zaman birbirimize güvenerek ve ihtiyatlı davranarak birimler arası organizasyonu derinleştirerek kurumlaştırma dönemidir” ifadelerini kullandı.

Kabakcı; “Yeni anayasa da milleti tek siyasi iktidar yapacak”

AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, ülke demokrasisinin hızlı bir güçlenme sürecine girdiğini söyledi. Yeni Anayasa çalışmalarının aksamadan devam ettiğini aktaran Kabakcı, yeni anayasa çalışmaları süreci hakkında bilgi verdi; “Bilindiği gibi bu süreç Ekim ayında seçimle başlamış ve TBMM Başkanımızın gayretleri ile bu süreç partilerle görüşmeyle başlamış uzlaşma komisyonu oluşturulmuş e-posta adresleri bulunan 14 bin 593 derneğe mesaj göndererek, yeni anayasa yapım sürecine aktif katılım çağrısında bulunulmuş daha sonra Meclis’te temsil edilmeyen siyasi partiler, yüksek yargı organları, sendikalar, birlikler, üniversiteler, yerel gazete ve televizyonlardan sonra 4 bin 573 vakıf ile 703 radyo kanalına yeni anayasa yapım sürecine katılımlarına ilişkin mesaj gönderilmiştir. Anayasa çalışmaları sürecinde ilk toplantı Ankara’da ikincisi Konya’da üçüncüsünde Edirne’de yapılmıştır. Yeni Anayasa çalışmaları tamamlandığında siyasi iktidar Milletinin temsilcilerine geçecektir.”

Kabakcı; “TBMM Kürsüsü’nü işgal etmek muhalefete yakışmadı”

Geçtiğimiz günlerde gündemi sıkça meşgul eden iç tüzük değişikliği ile ilgili de konuşan AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, görüşmeler sırasında Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM) kürsüsünün muhalefet partilerince işgal edilmesinin kendilerini üzdüğünü söyledi. Kabakcı, açıklamasını şöyle tamamladı; “Elbette ki böyle bir tablo meclisimize yakışmamıştır, bizim tek amacımız, içtüzük değişikliği ile meclis çalışmalarını daha aktif hale getirmek. Geçmişte kürsü işgalini başlatmış olanların geleneği bugünde devam etmektedir. Halkın oylarıyla vermediği gücü fiili işgalle gasp etmeye çalışma halkın temsilcileri olduğu iddiasında olanlara yakışmıyor. Nezaket, nezahet, geçerli kanun yönetmelik ve iç tüzüğe uymak olmazsa olmazımız olmalıdır. En iyi değerlendirmeyi halkımız yapacaktır.”  ...
....

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA