• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
K yetki belgeniz her an iptal olabilir
30 Haziran 2011 Perşembe 20:25

'K' yetki belgeniz her an iptal olabilir

Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Karayolu Taşıma Yönetmeliği gereği 5 yılını dolduran ''K'' yetki belgelerinin yenilenmesi gerektiğini söyledi.
Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Karayolu Taşıma Yönetmeliği gereği 5 yılını dolduran ''K'' yetki belgelerinin yenilenmesi gerektiğini, süresinde uzatılmayan belgelerin iptal edileceğini bildirdi.
    
Öztürk, yaptığı açıklamada, sadece Konya'da 26 bine ulaşan ''K'' yetki belgesi sahiplerinin mağdur olmaması için işlemlerini yasal süresi içerisinde yapmaları uyarısında bulundu.
    
Uyarılarının Türkiye'deki bütün ''K'' yetki belgesi sahiplerini yakından ilgilendirdiğini ifade eden Öztürk, açıklamasında şunları kaydetti:
     ''5 yılını dolduran K yetki belgelerinin veriliş tarihi 30 Haziran 2006 tarihine kadar olanlar yönetmelik gereği ücretsiz 1 yıl süre uzatımı müracaatında bulunmaları gerekir. Veriliş tarihi 1 Temmuz 2006'dan sonra olanlar ise belgelerini yeniletmek zorundadırlar. Bu durumda olan belge sahipleri geçerlilik tarihi bitmeden belgelerini, belge ücretinin yüzde 15'ini ödeyerek yeniletecekler.
    
Süresinde belgelerini yenilemeyenler, bir aylık içerisinde ücretin yüzde 50'sini ödemek durumunda kalacaklar. Bir ay içerisinde de yenilenmeyen K belgeleri Ulaştırma Bakanlığınca iptal edilecek. Bu nedenle belge sahiplerinin mağdur olmaması için 'K' yetki belgelerini süresi içerisinde yenilemeleri büyük önem taşıyor.''
    
     -TONAJ MUAFİYETİ BİTİYOR-
    
     25 Şubat 2006 tarihinden önce müracaat etmek ve ücretini yatırmak suretiyle ''K1'' ve ''K3'' yetki belgesi alan şirketlerin tonaj muafiyetinin de kaldırıldığına dikkati çeken Öztürk, ''Belgelerin ilk ücretli yenileme süresine kadar geçerli tonaj muafiyeti de sona eriyor. Belge sahipleri ücretli yenilemeye geldiklerinde 20 yaşından küçük ve vize muayenesi yapılmış taşıtların 75 tonu tamamlamış olmaları gerekiyor. Aksi halde ücretli yenileme yapılmayacak ve belgeleri iptal edilecek'' dedi.
   
 Alınacak ücretler ve istenilen belgeler hakkında detaylı bilginin Konya Ticaret Odası'nın internet sitesinden edinilebileceği bildirildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA