• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
“Jean Monnet Burs Programı” tanıtım toplantısı düzenlendi
11 Aralık 2015 Cuma 10:48

“Jean Monnet Burs Programı” tanıtım toplantısı düzenlendi

Konya Ticaret Odası’nda “Jean Monnet Burs Programı” tanıtım toplantısı düzenlendi.

Avrupa Birliği Bakanlığı ve Konya Ticaret Odası işbirliği ile düzenlenen toplantı KTO Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Toplantıya kamu çalışanları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu çalışanları, üniversite son sınıf, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile üniversitelerin akademik ve idari personeli büyük ilgi gösterdi.

Türkiye’nin AB’ye tam üyelik hedefi çerçevesinde, AB müktesebatı konusunda bilgi sahibi kişi sayısının artırılmasını ve gerekli idari kapasitenin geliştirilmesine yönelik olarak gerçekleştirilen toplantıya konuşmacı olarak AB Bakanlığı Jean Monett Burs Programı Teknik Destek ekibinden Dicle Doğancıoğlu ve İrem Ünlü katıldı.

AB Bakanlığı Jean Monett Burs Programı Takım Lideri Dicle Doğancıoğlu, “Ülkemizin Avrupa Birliği’ne tam üyelik sürecinde kamu kurum ve kuruluşlarımızdan özel sektöre, sivil toplum örgütlerimizden üniversitelere, diğer bir ifadeyle toplumun her kesimine önemli görevler düşmektedir. Bu sebeple toplumun her kesiminde AB ile ilgili konuları takip eden ve bu konularda uzmanlaşan kişilere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu ihtiyaç doğrultusunda, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen bir proje olan Jean Monnet Burs Programı uygulanmaktadır. 20 yıldan beri yürütülen, AB müktesebatı konusunda bilgi sahibi personel ihtiyacının karşılanmasına destek sağlayan Türkiye’deki en köklü ve en prestijli burs programında; kamu çalışanları, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu çalışanları, üniversite son sınıf, yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile üniversitelerin akademik ve idari personeli, ekonomiden eğitime, enerjiden ticarete, tarımdan sanayiye kadar birçok alanda yapacakları çalışmalar için burs alabileceklerdir. Bursiyerler en az 3, en fazla 12 ay süreyle AB üyesi ülkelerdeki bir üniversitede veya üniversiteye eş değer bir kuruluşta yüksek lisans öğrenimi görebilecek veya araştırma programlarına katılabileceklerdir. 12 aydan fazla olan akademik çalışmalar, geri kalan sürenin masrafları bursiyer tarafından karşılansa dahi desteklenmeyecektir. Bursların, verildiği akademik yıl içinde kullanılması esastır. Kazanılan bursların ertelenmesi ve/veya uzatılması mümkün değildir. Bursun % 60'ı kamu sektörüne, %30’u üniversitelere, %10’u özel sektöre tahsis edilmektedir. Program kapsamında verilen bursun; okul ihtiyaçları için 23 bin Euro,  kişisel ihtiyaçlar için verilen miktar ise 1.700 Euro’dur” dedi.

2016-2017 burs başvuru tarihlerinin henüz açıklanmadığını ancak geçmiş yıllarda başvuruların Aralık, Ocak ayında başladığını ve Mart ayında da sona erdiğini ifade eden Doğancıoğlu, başvuruların Merkezi Finans ve İhale Birimine yapıldığını, bursiyerlerin yazılı sınav çerçevesinde seçildiğini, dil yeterlilik belgesi almaları gerektiğini söyledi. Doğancıoğlu daha geniş bilgi almak isteyenlerin www.jeanmonnet.org.tr adresine müracaat edebileceklerini ifade ederek toplantının sonunda katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA