• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Japon Parkı şehrin çekim merkezi oldu
10 Ağustos 2015 Pazartesi 17:40

Japon Parkı şehrin çekim merkezi oldu

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehrin çekim merkezlerinden biri haline gelen Japon Parkı’nda incelemelerde bulunarak vatandaşlarla sohbet etti.

Japon mimarisi ve kültürüne uygun olarak yapılan Japon Parkı’nda vatandaşlarla ve fotoğraf çekimine gelen gelin-damatlarla sohbet eden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, parkın şehrin turizmine önemli katkı sağladığını dile getirdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, şehrin çekim merkezlerinden biri haline gelen Japon Parkı’nda incelemelerde bulunarak vatandaşlarla sohbet etti. Özellikle hafta sonları yoğun ilgi gören Japon Parkı’na pikniğe ve dinlenmeye gelen vatandaşlarla görüşen Başkan Akyürek, Konya ile Kyoto arasında kardeşlik ilişkilerinin geliştirilmesi amacıyla yaptırılan parkın şehrin turizmine önemli katkı sağladığını dile getirdi. Düğün fotoğrafçılarının da yoğun ilgi gösterdiği Japon Parkı’nda fotoğraf çekimine gelen gelin ve damatlarla da sohbet ederek fotoğraf çektiren Başkan Akyürek, Japon mimarisi ve kültürüne uygun olarak yapılan parka tüm Konyalıları davet etti.


JAPON PARKI
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 2010 yılında hizmete sunulan Japon Parkı, göletleri ve balıkları, peyzaj düzenlemeleri, taş ve ahşap köprüleri, Japon bitkileri, bambu su oyunları ile dikkat çekiyor. Japon mimari tarzında yapılan kafeteryada ise, kahvaltı hizmetinin yanında Japon mutfağının geleneksel lezzetleri sunuluyor.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA