• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Jandarma MİTi dinlemiş
04 Mart 2014 Salı 09:33

Jandarma MİT'i dinlemiş

Jandarma'nın, MİT'in özel görevli 20'ye yakın elamanını aylarca dinlediği ortaya çıktı.

Ankara İl Jandarma Komutanlığı'nda çok sayıda askeri personelin görev yeri değiştirildi. MİT'in teknik takibi, şikâyeti ve elde edilen bilgilerin başka kaynaklara aktarıldığı iddiaları üzerine hem İçişleri Bakanlığı, hem de Genelkurmay Başkanlığı'nda toplantılar yapıldı.

GENİŞ KAPSAMLI SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Türkiye'yi sarsan dinleme skandalında son perde, başkent gündemine bomba gibi düştü. Son süreçte jandarmanın, MİT'in çok özel görevlerle donatılmış 20'ye yakın elemanını dinlediği tespit edildi. Hürriyet'ten Metehan Demir'in haberine göre;dinlemenin aylar boyu sürdüğü ve elde edilen bilgilerin başka kaynaklara aktarıldığı iddiası üzerine Ankara İl Jandarma Komutanlığı'nda önceden yapılan gözaltıların ardından çok sayıda askeri personelin görev yeri değiştirildi. Bu görevlere başka yerlerden atama yapıldı. Daha sonra hem İçişleri Bakanlığı, hem de Genelkurmay Başkanlığı'nın talimatı üzerine jandarmada geniş kapsamlı soruşturma başlatıldı. Teknik delillerle sabitlenen bu dinleme tespitinin ardından yeni görev değişikliklerinin gündeme gelebileceği belirtiliyor. Daha önce de bazı jandarma personelinin Adana'da durdurulan ve MİT'e ait olduğu iddia edilen TIR'larla ilgili hassas bilgileri ihbar ettiği ve savcılık operasyonunun bunun üzerine başladığı öne sürülmüştü.

BİR DİZİ TOPLANTI

Jandarma Genel Komutanlığı, emniyet ve asayişin sağlanması yönünden barış zamanında İçişleri Bakanlığı'na bağlı olsa da terfi örgütlenme ve TSK ile ilgili görevler açısından Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı hareket ediyor. Olayın anlaşılmasının ardından bu nedenle hem İçişleri, hem de Genelkurmay nezdinde bir dizi toplantı gerçekleştirildi. Konuyla ilgili MİT'in teknik tespiti ve şikâyetinin de söz konusu olduğu belirtiliyor. Son 1 ayda devletin, yabancı servis destekli casusluk faaliyetleriyle karşı karşıya kaldığı ifade ediliyor.

CASUS YAZILIM BULUNDU

Milli Güvenlik Kurulu'nun (MGK) geçen haftaki toplantısında gündeme gelen bir başka dosyada, 14 bin satırlık bir casus yazılımın devletin çok önemli bir kurumunun bilgisayarlarından kritik bilgileri sızdırmayı başardığı belirtildi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA