• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İzmirli ressamlar Konyada buluştu
05 Haziran 2012 Salı 11:15

İzmirli ressamlar Konya'da buluştu

Karatay Üniversitesi'nin düzenlediği 2. Uluslararası Bilim Kültür ve Sanat Günlerinde dünyaca ünlü 45 resim sanatçısı Konya'da buluştu.
Karatay Üniversitesi'nin düzenlediği  2. Uluslararası Bilim Kültür ve Sanat Günlerinde dünyaca ünlü 45 resim sanatçısı Konya'da buluştu. Aralarında İzmirli ressamlarında bulunduğu organizasyonda her ressam üç eserini sergiledi.

Küratörlüğünü Yard. Doç. Dr. Orhan Cebrailoğlu’nun ,yardımcı küratörlügunü Belgin Akin'in yaptığı Bilim Kültür ve Sanat Günleri için Konya'ya gelen 30 ülkeden 45 akademisyen ve resim sanatçısı, Konya'daki gözlem ve düşüncelerini tuvale yansıttılar.İzmirli ünlü ressamlar, Konya’da geçirdikleri 15 gün boyunca Konya ve Türk kültürü hakkında bilgi ve kanaat sahibi oldu ve bunları tuvallerinde canlandırdı.Ünlü ressamların Konya'da bulusmasını sağlayan dünyaca ünlü bir ressam Yrd. Doç. Dr.Orhan  Cebrailoğlu, her ressamın 3 eser ortaya koyduğunu ve bu eserlerden birinin Konya kültürü, diğer eserlerin ise her sanatçının kendine özgü üslubunu ortaya koyduğu  eserler olduğunu  belirtti.

Düzenlenen organizasyona katılan ,kendi  oluşturduğu karışımlar ile özgün çízgilerinin harmanlandığı tabloları ile Çagdas Resim  Sanatında  farklılık yaratarak sanat dünyasında dikkat çeken  Izmir'li Sair , Ressam Elvin Öztürk  ise sanatın birleştirici ve kaynaştırıcı bir faaliyet olduğunu belirterek,”Evrensel barışın, hoşgörü, kardeşlik ve sevginin başkenti Konya'nın bu organizasyona  ev sahipliği yapması organizasyonun anlamına anlam katıyor” dedi.

Rusya, Bosna-Hersek, Sırbistan, Güney Kore, Tacikistan, Almanya, Mısır, Suriye, Ukrayna, Kazakistan, Slovakya, Özbekistan, Polonya, Hollanda, Litvanya, Yunanistan , Kosova ,Bulgaristan ve Türkiye'den ressamların katıldığı  konuk ressamların eserleri ,Bir ay suresince sergilenecek olan eserler daha sonra Konya'da yapılmasi planlanan Çağdas Sanatlar Müzesi koleksiyonunu oluşturacak.

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA