• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İzciler “SEDEP” için görevde
21 Aralık 2015 Pazartesi 13:42

İzciler “SEDEP” için görevde

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında değerler eğitiminin uygulandığı okullardan gönüllü öğretmen ve izcilerin katılımı ile 4 ayrı Alışveriş Merkezi (AVM)'nde “SEDEP İzciler Görevde” etkinliği gerçekleştirildi. 

SEDEP kapsamında, SEDEP noktalarının oluşturulduğu “İzciler Görevde” etkinliği düzenlendi. SEDEP’in uygulandığı ilk ve ortaokul ile liselerden toplam 12 okuldan gelen izciler ve öğretmenlerin katılımı ile gerçekleşen etkinlik kapsamında öğrenciler tarafından vatandaşlara “SEDEP nedir” sorusu yönetilirken proje ve etkinlikler hakkında bilgiler verildi.
Değerler eğitimi konusunda toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen etkinlik ilçede yer alan Kule Site, Kent Plaza, Real ve Novada Alışveriş Merkezleri’nde gerçekleştirildi. SEDEP tanıtım standının da kurulduğu etkinliklerin açılış programı Bosna Hersek Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehteran takımının gösterisi ile Kule Site Alışveriş Merkezi’nde yapıldı. Öğrencilerin mehteran gösterisi vatandaşlardan büyük ilgi gördü.

Etkinlik kapsamında, SEDEP Noktaları’nda görev alan öğrenci ve öğretmenler, değerlerlerimiz konusunda halkın nabzını tutarken projenin bilinirliğini arttırmayı amaçladı.

SEDEP hakkında görüşlerini ifade eden vatandaşlar da projeye tam destek verdiler. Vatandaşlar, toplum olarak değerlerden uzaklaştığımız bu dönemde okullarda öğrencilere değerler eğitimi konusunda farkındalık oluşturulmasının gelecek nesiller açısından umut verici olduğunu ifade ettiler.
Vatandaşlar, değerler eğitimi projesini yürüten Selçuklu Belediyesi’ne ve öğretmenlere de teşekkür ettiler.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA