• Konya23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İvrize turizm yolu açılıyor
11 Kasım 2011 Cuma 15:06

İvriz'e turizm yolu açılıyor

Konya İl Genel Meclisi, 20 günlük Kasım ayı maratonunun altıncı birleşiminde yol ağına alınacak köy yollarını görüştü.
Konya İl Genel Meclisi, 20 günlük Kasım ayı maratonunun altıncı birleşiminde yol ağına alınacak köy yollarını görüştü.
 
 Yol Ağı Belirleme Komisyonunun Ekim ayındaki çalışmalardan oluşan raporlar ile bazı köy yollarının yol ağına alınmasına karar verildi, bazı yollar ise ağa alınmadı. Kararlar arasında İvriz’e giden Kızlarsarayı yolunun da yol ağına alınması bu yolun turizm yolu olmasının önünü açtı.
 
Konya İl Genel Meclisi, Kasım ayı toplantılarının altıncı birleşimini yoklama ile açtı. Meclis 1. Başkan Vekili Ahmet Ünal’ın başkanlık ettiği birleşimde, Ahırlı, Akşehir, Çumra, Hadim, Halkapınar, Kulu, Karatay, Tuzlukçu ve Yunak ilçelerinin bazı köylerinin yol ağına alınması konusu gündeme alındı. Yol Ağı Belirleme Komisyonunun 10 sayfalık raporunu Komisyon Başkan Yardımcısı Adem Şahin okudu. Şahin, İl Genel Meclisi tarafından komisyona havale edilen ve 5 gün boyunca komisyon üyeleri ve bölge Meclis üyeleriyle birlikte bu ilçelerde yaptıkları çalışmalara göre yazdıkları raporda şu bilgileri verdi:
“Ahırlı İlçesi Sarıtaş Yaylası ile Erdoğan Köyü’nün Erdoğan Yaylasına istenen yol,  6 km ham yol ve turizm amaçlı yol olduğundan 021-2 KKN’sının verilerek İl Özel İdaresi köy yolları yol ağına alınması uygun görülmüştür. Ayrıca, Akşehir İlçesi Sorkun Köyü ile Mescit Mahallesi arasındaki 1,5 km.’lik yol, Çumra İlçesi Apasaraycık Köyü ile Tahtalı - Çukurkavak köyleri arsına talep edilen yol, Hadim İlçesi Aşağı Eşenler Köyü ile Çeştaş Mahallesi arasına, Halkapınar İlçesi İvriz Köyü ile Karacahisar Yaylası arasına, Kulu İlçesi Yassıpınar Yaylası ile Ankara-Konya Devlet yoluna bağlantısı istenen 2 km.’lik yol, Karatay İlçesi Divanlar Köyü ile Karadona köyleri arasına talep edilen yol, Tuzlukçu İlçesi ile Yunak ilçesi Turgut  Beldesi arasına istenilen yol, Yunak İlçesi Böğrüdelik Köyü ile Sertler Köyü arasında kalan yolun yol ağına alınması uygun görülmüştür.
 
Öte yandan, Halkapınar İlçesi İvriz köyü ile Kızlarsarayı arasına istenen yol, Karapınar İlçesi Karakışla Köyü ile Hasanoba Köyü arasınaki 9 km ham yol, Karapınar ilçesi Karakışla köyü ile Ortaoba köyü arasındaki yol, Kulu Buranağıl Köyü ve Şerefli köyleri arasında kalan yolun komisyonumuzca İl Özel İdaresi yol ağına alınması uygun görülmemiştir.”
Konya İl Genel Meclisi, Kasım ayı toplantılarına 14 Kasım 2011 Pazartesi günü devam edecek. Toplantı saat 10.00’da başlayacak.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA