• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İttifakta yeni dönem
27 Mayıs 2014 Salı 16:19

İttifak'ta yeni dönem

İttifak Holding genel kurulunda Mehmet Ali Korkmaz, Murat Kıvrak ve Prof. Dr. Adem Elgün Yönetim Kurulu’na tekrar seçilirken; 2011 yılından bu yana holdingde İcra Kurulu Başkanı olarak görev yapan Tahir Atila, bu görevi uhdesinde kalmak üzere yeni dönemde Yönetim Kurulu Üyeliği de yapacak. Diğer taraftan, Aksaray eski belediye başkanı Nevzat Palta ve Eksim Yatırım Holding eski CEO’su Ünsal Sözbir, bağımsız üye olarak yönetim kuruluna dahil oldular. Yönetim Kurulu’nun gerçekleştirdiği ilk toplantıda, Mehmet Ali Korkmaz Başkanlık görevini tekrar üstlenirken, bir önceki dönemin Yönetim Kurulu Başkan Vekili Fahri Akay ve Yönetim Kurulu Üyesi Ali Körpe ise yönetimde görev almadılar.

KORKMAZ: BAŞ BAŞA VERMEYİNCE TAŞ YERİNDEN KALKMAZ.

İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz, İttifak’ın, Türk insanının girişimci ruhunun ve dayanışma duygusunun bir tezahürü olduğunu vurguladı. Korkmaz, “Baş başa vermeyince taş yerinden kalkmaz” atasözünden ilham aldık; birlikteliğin bereketi, azim ve kararlılığın gücü, güven ve istikrarın huzuru, bilgi ve cesaretin dinamizmi ile harekete geçtik ve 25 yılı geride bıraktık. Bu süre içerisinde varlık gösterdiğimiz sosyal ve iktisadi alanlarda, Anadolu’nun gelişim ve büyüme iradesinin en güçlü temsilcilerinden biri olduk. İnsanımızın ve ülkemizin kaynaklarını yatırım ve istihdama kazandırmak için çıktığımız bu yolda ahlaki değerlerimizden, hedef ve amaçlarımızdan hiçbir zaman taviz vermedik. Değişen ve gelişen dünyayla birlikte hedef ve stratejilerimizi sürekli yeniledik, geliştirdik. Ancak kurumsal değerlerimizi ve amaçlarımızı bu değişimlerden ayrı tutmaya ve korumaya daima özen gösterdik” dedi. Genel kuruldan çıkan kararın, tüm paydaşları için hayırlı uğurlu olmasını dileyen Korkmaz, “Şahsım ve yönetim kurulumuza duyulan güven için tüm ortaklarımıza teşekkür ediyorum. Bu vesile ile İttifak’ın kuruluşundan bu yana birlikte mücadele ettiğimiz değerli dostlarım Fahri Akay ve Ali Körpe Beylere göstermiş oldukları faydalı çalışmalarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

İTTİFAK RUHUNU YENİ BİR ANLAYIŞLA YENİDEN İNŞA ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

İttifak’ın, sürdürülebilir büyüme, istikrar ve verimlilik kavramları ile özetlediği yönetim felsefesinin meyvelerini 2013 yılında da almaya devam ettiğine dikkat çeken Korkmaz, “Holdingimiz, 2013 yılında yüzde 14,68 artışla 102,3 milyon TL ihracat geliri elde ederken, 20 milyon TL tutarında da yatırım yaptı. Konsolide ciromuz da yüzde 5.93 artarak 993,3 milyon TL oldu. Özetle 2013 yılı, hassasiyetle üzerinde durduğumuz verimlilik odaklı çalışmaların sonuçlarını almaya başladığımız bir yıl oldu. Geliştirdiğimiz yeni ürünler, segmentler, dizaynlar ve tasarruf önlemleriyle ülkemizin büyüme sürecine olan katkımızı sürdüreceğiz” dedi. İttifak Holding’in geçmişte olduğu gibi bugünü ve yarınları için yeni alanlar açmaya,  yeni bakış açıları geliştirmeye ve grup bütünlüğünde dinamizmi artırmaya yönelik çalışmalar yaptığını söyleyen Korkmaz, “Genel kurulumuzdan aldığımız güçle bundan sonraki dönemde de ciro ve karlılıklarımızı optimum seviyelere yükseltmeye çalışırken, İttifak ruhunu yeni bir anlayışla yeniden inşa etme yolunda önemli adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA