• Konya15 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İttifak Holdingin yeni başkanı kim oldu?
28 Mayıs 2011 Cumartesi 21:09

İttifak Holding'in yeni başkanı kim oldu?

İttifak Holding'de görev değişimi
İttifak’ın 2011 yılı ciro hedefi ise 1 Milyar TL’yi aşmak…
 Konya Kule Plaza’da gerçekleştirilen İttifak Holding Genel Kurulu’nda; Mehmet Ali Korkmaz, Murat Kıvrak,  Fahri Akay, Ali Körpe ve Prof. Dr. Adem Elgün Yönetim Kurulu’na tekrar seçilirken, Ferhat Gül İttifak Holding’in yeni Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildi. Denetim Kurulu üyeliklerini ise Veli Ulvan, Yusuf Koyutürk ve Mevlüt Pınarkara oluşturdu. Toplantının açılış konuşmasını yapan  İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Mehmet Buğa, Holding’in kuruluşundan bugüne temel değerlere bağlı kalarak sürdürülebilir bir büyüme ve istikrar elde ettiğinin altını çizdi. İttifak Holding’in çok ortaklı yapısı ile bizzat kendisinin bir sosyal sorumluluk projesi niteliği taşıdığını belirten Buğa, geride bırakılan dönemde önemli yatırımlara imza attıklarından söz ederek; “İttifak Holding olarak iştiraklerimizle birlikte yüksek oranda istihdama, sürdürülebilir kârlılığa ve istikrarlı bir büyüme ivmesine ulaştık. Bu başarımızda en büyük pay dünya ölçeğinde bilgi ve tecrübe sahibi, organizasyon mimarimize ruh katan entellektüel birikimli takım arkadaşlarımızındır” dedi.
 Holding’in bundan sonraki dönemde de aynı ivmeyle yeni başarıları tüm paydaşlarına yaşatarak yoluna devam edeceğine olan inancına vurgu yapan Buğa; Başkanlık görevini bırakması ile ilgili konuşmasında şu ifadelere yer verdi. “Önemli olan organizasyonel sürekliliği ve istikrarı koruyabilmektir. İttifak Holding bu güne kadar yaptığı tüm çalışmalarda birey odaklı değil sistem odaklı bir yönetim felsefesini benimsemiş bir kurumdur. Bizler içerisinde bulunduğumuz organizasyonlarda olduğu kadar, topluma ve tüm insanlığa hizmet etme yolunda da birer bayrak yarışçısı olmalıyız. Bu hizmet yarışında bayrağı arkadaşlarıma teslim ediyorum. İttifak kurumsal değerleri ve yönetim anlayışı ile bölgesellikten ulusal ölçeğe, ulusal ölçekten de uluslararası ölçeğe başarılarını taşımış bir kurumdur. Bundan sonraki dönemde arkadaşlarımızın da aynı başarıyı artırarak sürdüreceklerine inanıyor ve başarılar diliyorum. Tüm çalışmalarında arkadaşlarımızın destekçisi olmaya devam edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın.

Yeni Başkan; Mehmet Ali Korkmaz oldu.

İttifak Holding Yönetim Kurulu, Genel Kurul Toplantısı sonrasında yaptığı ilk toplantıda başkan vekili olarak görev yapan Mehmet Ali Korkmaz’ı yeni Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçti. Mehmet Ali Korkmaz yeni göreviyle ilgili yaptığı ilk açıklamada şu görüşlere yer verdi; “İttifak’ın kuruluşundan bu yana Yönetim Kurulu Üyesi olarak hizmette bulundum. Bundan sonraki dönemde arkadaşlarımızın ve genel kurulumuzun teveccühleri ile önce yeni Yönetim Kuruluna ve akabinde Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilmiş olmaktan onur duyuyorum. Seyit Bey’in de bahsettiği gibi bu bir hizmet ve bayrak yarışı. Geçmiş dönemlerde görev yapan başta Seyit Bey olmak üzere tüm değerli çalışma arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Seyit Bey’le bundan sonraki dönemde değerli bir büyüğümüz olarak birlikteliğimiz, dostluk, kardeşlik bağlarımız ve istişarelerimiz aksamadan devam edecektir. Tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte grubumuzun daha ileri noktalara ve yeni başarılara koşması için elimizden gelen tüm gayreti sarfedeceğiz. Şahsıma gösterilen güven ve teveccühe bir kez daha teşekkür ediyorum.”

2010 yılında özellikle verimlilik ve yenilenme temelinde önemli işlere imza atıldığının altını çizen İttifak Holding’in yeni Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz, “İç ve dış faktörlerdeki değişimi yönetmekle yetinmeyip, yeniliğe öncülük edecek çalışmalar yürüttük. Yönetim Kurulu olarak İttifak’ın bugünü ve gelecek tasarımı adına  yapılan tüm çalışmaların bütün paydaşlarımıza değer katacağına inanıyor, son derece önemsiyor ve destekliyoruz. Özellikle 2011 yılından itibaren sonuçlarını görmeye başlayacağımız bu çalışmalarla İttifak Holding geleceğe daha verimli, daha kârlı ve daha hızlı büyüyerek yürüyecek. Aramızdaki ‘Güçlü İttifak’ 2011’de yeni atılım ve yatırımlarla daha da güçlenecek” dedi.

2010 yılında İcra Merkezi’ni İstanbul’a taşıdıklarını hatırlatan Korkmaz, yenilenme ve verimlilik odaklı yürütülen çalışmalar çerçevesinde Holding’in vizyon ve misyonlarının da yeniden tasarlandığını belirtti.

 Mehmet Ali Korkmaz Holding’in yeni misyonunu; “Sermaye, teknoloji ve insan yeteneğini bir araya getirerek; verimli ve sürdürülebilir, yenilikçi ve gelişime açık, güven ve istikrarla değer üreten uluslararası ölçekte işletmeler kurarak tüm paydaşlarının ve insanlığın refah ve mutluluğuna katkıda bulunmak” olarak belirlerken, yeni vizyonunu da “Değerlerimiz ve farklılıklarımızla itibarlı, güçlü ve seçkin bir dünya şirketi olmak” olarak kabul ettiklerini bildirdi.

 Ciro 775 Milyon, hedef 1 Milyar TL

 

2010 yılı faaliyetleri hakkında da açıklamalarda bulunan İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz, Holding ile ilgili bazı rakamsal verileri de ortakları ile paylaştı. Korkmaz, 2010 yılı cirosunun 775 Milyon TL olarak gerçekleştiğini, 2011 yılında ise bu rakamı 1 Milyar TL üzerine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.
Net kâr 23.8 Milyon TL
Geçtiğimiz yıl 10 Milyon TL değerinde yatırım yapıldığından bahseden Korkmaz, Holding’in özellikle perakende ve inşaat sektöründeki büyümesine paralel olarak, 2008 yılında 3815 olan çalışan sayısını iki yılda 4663’e yükselttiğine dikkat çekti. Korkmaz, İttifak’in 2010 yılı net kârını ise 23.8 Milyon TL olarak açıkladı.
Ortaklara 2.5 Milyon TL kâr payı dağıtacak
2010 yılı kâr dağıtımının, Genel Kurul’da 2.5 Milyon TL olarak onaylandığını ve 31 Mayıs 2011 tarihinden itibaren dağıtılmaya başlanacağını ifade eden İttifak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Korkmaz, “31 Aralık 2009’da 19 bini aşkın yatırımcımızla İMKB’ye kote olduk ve hisse senetlerimiz borsada işlem görmeye başladı. Temmuz 2010’da İMKB Ulusal 100 Endeksi’ne girdik. 2010 yılı içerisinde perakende sektöründe 541 Milyon TL, imalat üretimde 152.7 Milyon TL, inşaat sektöründe 68.4 Milyon TL ve hizmet-ticaret-organizasyonda ise 78.5 Milyon TL ciro gerçekleştirdik. Bu rakamları daha da yukarıya çekmek için gayretlerimiz sürecek” dedi.
 
M.Ali Korkmaz Kimdir;
1959 yılında Konya’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Konya’da tamamladıktan sonra Konya İlahiyat Fakültesi’ni  bitirerek yüksek  öğrenimini tamamladı. 1980 de kendi işyerini açarak ticari hayata atıldı.

İş hayatı devam ederken kısa dönem olarak vatani görevini yerine getirdi.

Askerlik dönüşü 1988 Kasım ayında arkadaşlarıyla birlikte bugün İttifak Holding adını alan çalışmanın başlangıcı olan Konya’nın çok ortaklı şirketlerinin ilkinin kurucu üyesi oldu. 1993’te Holdingleşen çalışma 1994’de SPK üyesi, 2009’ da da İMKB’de borsaya açılarak Konya’nın ilklerini gerçekleştirdi.

MÜSİAD Konya Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı da olan M. Ali Korkmaz evli ve 3 çocuk babasıdır
Haberkonya.com/Özel haber
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA