• Konya17 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İtalya kararını verdi
29 Aralık 2014 Pazartesi 16:51

İtalya kararını verdi

Suikast girişiminde bulunduğu Papa 2. Jean Paul'ün kabrini ziyaret eden Mehmet Ali Ağca'nın, İtalya'ya yasa dışı belgelerle seyahat etmesinden ötürü akşam saatlerinde sınırdışı edileceği bildirildi.

İtalyan haber ajansı ANSA'nın haberinde; Ağca'nın durumuna bakan sulh hakiminin, İtalya'ya Avusturya üzerinden gelerek, 13 Mayıs 1981'de Aziz Petrus Meydanı'nda suikast girişimi ile yaraladığı Papa 2. Jean Paul'ün kabrini ziyaret eden Ağca için İtalya'dan sınırdışı edilmesi yönünde karar verdiği ifade edildi.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Papa suikasti faili Ağca'nın İtalya'ya girmek için uygun vizesinin olmaması sebebiyle alacağı sınırdışı kararını takiben akşam saatlerinde Alitalia'ya ait uçakla Türkiye'ye gönderileceği öğrenildi.

İtalya'ya Avusturya üzerinden vizesiz girdiği anlaşılan Ağca'nın, bu ülkeye nasıl ulaştığı ise belirsizliğini koruyor.

Ağca, suikastten iki yıl sonra 27 Aralık 1983'te Papa'nın kendisini o dönem tutuklu bulunduğu Rebbibia cezaevinde ziyaret edişinin 31. yıldönümünde kabrini ziyaret etmesini "Bu mucizevi yere geri döndüm" şeklinde açıklamıştı. Papa'nın kabrine iki demet beyaz gül bırakan Ağca, Vatikan'ın Aziz Petrus Meydanı'nda İtalyan basınına açıklamalarda bulunduktan sonra polis tarafından gözaltına alınmıştı.

Bu arada, 1983 yılında genç bir kız iken kaybolan ve o tarihten beri kendisinden haber dahi alınamayan Vatikan vatandaşı Emanuela Orlandi için kardeş Pietro Orlandi'nin avukatlar aracılığıyla Ağca'ya kardeşinin kaybolmasıyla ilgli olarak davaya müdahil olma talebinde bulunduğu kaydedildi. Ağca, Emanuel Orlandi'nin, Bulgar mafyası ve Roma'nın ünlü Magliana çetesi tarafından Papa suikastinden sonra serbest bırakılması için kaçırıldığını ve halen hayatta olduğunu öne sürmüştü.

34 yıl önce nasıl girdiysem aynı şekilde girdim

Roma'da gözaltında bulunan Ağca, Avukatı Mustafa Demirbağ aracılığıyla yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

"İtalya'ya benim yabancı servislerin yardımıyla girdiğimi iddia ediyorlar. Böyle bir şey yok. 34 yıl önce Roma'ya nasıl girdiysem, aynı şekilde girdim. 2011 yılında almış olduğum Türk pasaportumla Avusturya'ya gittim, oradan da Roma'ya geçtim.  2006 yılında cenaze törenine izin verilmediği için katılamadım. Amacım insani duygularla Papa'ya mezarı başında dua etmek ve çiçek bırakmaktı. Gerekirse Beyaz Saray'a da Pentagon'a da girerim. Terör amaçlı gelmedim, neden beni gözaltında tutuyorlar onu da anlamadım."

Ağca'nın Avukatı Mustafa Demirbağ ise açıklamasında, "Sayın Ağca'nın durumu şu anda belirsizliğini koruyor. Bizim anladığımız vizesiz girmesi nedeniyle gözaltında. Bunun da yaptırımı ülke dışına çıkarmaktır. Mehmet Ali Ağca Türk vatandaşıdır, resmi pasaportu da mevcuttur" değerlendirmesinde bulundu.

Demirbağ, Ağca hakkında yurtdışı çıkış yasağı bulunmadığını savundu.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA