• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İsyancılar devlet televizyonunu ele geçirdi
23 Ağustos 2011 Salı 09:17

İsyancılar devlet televizyonunu ele geçirdi

İsyancılar karşısında başkent Trablus'un kontrolünü yitiren Muammer Kaddafi, yıllarca en büyük propaganda aracı olarak elinde tuttuğu devlet televizyonunu da kaybetti.

İsyancılar karşısında başkent Trablus'un kontrolünü yitiren Muammer Kaddafi, yıllarca en büyük propaganda aracı olarak elinde tuttuğu devlet televizyonunu da kaybetti.

Reuters'a konuşan muhaliflerin sözcüsü, isyancıların, devlet televizyonunun Trablus'taki merkezine girdiğini söyledi.

Sözcü, devlet televizyonunun yayının kesilmesinden sonra yaptığı açıklamada, "Devrimciler, binanın etrafındaki askerleri öldürdükten sonra içeri girdi. Kanalın kontrolü artık bizde" dedi.

"TESLİM OL" BASKISI

Dünya liderlerinin, şu an nerede olduğu bilinmeyen Kaddafi'ye "teslim ol" çağrıları da sürüyor.

ABD Başkanı Barack Obama'nın ardından eski dostları, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy de Kaddafi'ye seslendi.

Berlusconi yaptığı yazılı açıklamada, Kaddafi'ye, "Faydasız direnişine son ver" diye seslendi. Muhaliflere de misillemelerden kaçınma çağrısı yapan İtalyan lider, "Albay Kaddafi'den halkının daha fazla acı çekmemesi için faydasız direnişine son vermesini istiyoruz" ifadesini kullandı.

Berlusconi, Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mahmud Cibril'le birkaç gün içinde İtalya'da görüşeceğini söyledi.

Kaddafi'ye bağlı güçlere silahlarını bırakma çağrısında bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy de Libyalı muhaliflerin kurduğu Ulusal Cibril'i Paris'e davet etti. Cibril'in çarşamba günü Paris'e gideceği bildirildi.

BM Genel Sekreteri Ban-ki Mun ise Kaddafi güçlerinden silahlı mücadeleyi bırakmalarını ve iktidar değişimine izin vermelerini istedi.

TÜRKİYE: TESLİM OLMASINI BEKLİYORUZ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç,Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye'nin, Kaddafi'nin teslim olmasını beklediğini söyledi.

Arınç ayrıca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından görevlendirilen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun yarın gideceği Bingazi'de görüşmelerde bulunacağını sözlerine ekledi.

"Diktatörün zamanı doldu" diyen Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Kaddafi'nin yargılanması gerektiğini söylerken, 69 yaşındaki diktatöre bir darbe de komşusu Mısır'dan geldi. Mısır, muhaliflerin kurduğu Libya Ulusal Geçiş Konseyi'ni resmen tanıdığını açıkladı.

"KADDAFİ DEVRİ BİTTİ"

Libya Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil, Bingazi'de düzenlediği basın toplantısında, Kaddafi devrinin sona erdiğini söyledi.

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) tarafından hakkında tutuklama emri bulunan Kaddafi'nin canlı yakalanmasını ve adil bir şekilde yargılanmasını ümit ettiğini belirtti.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA