• Konya21 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İsviçreli heyetle organik tarım istişaresi yapıldı
02 Mayıs 2012 Çarşamba 12:58

İsviçreli heyetle organik tarım istişaresi yapıldı

Organik tarımın hayata geçirilmesi için bir süredir girişimlerin yürütüldüğü Beyşehir Gölü Havzası, önemli bir yabancı konuğu misafir etti.
Organik tarımın hayata geçirilmesi için bir süredir girişimlerin yürütüldüğü Beyşehir Gölü Havzası, önemli bir yabancı konuğu misafir etti. KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın daveti üzerine Konya'ya gelen İsviçre Organik Tarım Araştırma Enstitüsü (FIBL) Başkanı Prof. Dr. Urs Niggli, ekibiyle birlikte Beyşehir'i de ziyaret etti.
Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı'yı beraberindeki heyetle birlikte makamında ziyaret eden Niggli, daha sonra tarihi Eşrefoğlu Camisi'ni de ziyaret etti. Ziyaretlere Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir Ziraat Odası Bakanı Adem Metli, İlçe, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, Anadolu Eko Turizm ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Başkanı Prof. Dr. Abdullah Öztürk de eşlik etti. Ziyaretlerin ardından Beyşehir gezisi ile ilgili gazetecilere değerlendirmelerde bulunan İsviçre Organik Tarım Araştırma Enstitüsü (FIBL) Başkanı Prof. Dr. Urs Niggli, KOP'un daveti üzerine Konya'ya geldiğini vurgulayarak, “Burada kırsal kalkınmayı birlikte konuşuyoruz ve bu konuda istişare ediyoruz. Burada esas amacımız; çiftçiler ve yetkili kurumlarla birlikte çalışarak bölgenin kalkınmasını sağlamaktır. İsviçre'de şöyle bir şey var; organik tarım yapan çiftçiler asil ve kendilerine çok güvenen insanlardır ve teknik ve ekolojik açıdan çok fazla birikime de ihtiyaçları var. Eğer burada bir işbirliği kurmaya karar verirsek, yerel kurumlar ve aktörleri de o yönde yönlendirebiliriz. O yönde çalışmalar başlatabiliriz” dedi.
Anadolu Eko Turizm ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Başkanı Prof. Dr. Abdullah Öztürk ise, KOP Projesi bünyesinde Beyşehir Gölü Havzası'nda organik tarımı geliştirmek istediklerini, İsviçre'den gelen yabancı konukların da bu konuda bölgede bir araştırma yapmak üzere bulunduklarını söyledi.

Bu heyetle Beyşehir'de buluşarak birlikte çalışmaya karar verdiklerini anlatan Prof. Dr. Öztürk, “Organik tarım uygulaması için çok elverişli olan Beyşehir Gölü Havzası'nda ekolojik tarım için bir araştırma yapacaklar. Burada KOP'un projesine göre, ilk önce bir arsa toplulaştırması yapılacak, sulama birliği kurulacak. Özellikle damla sulama uygulanacak bu bölgede birlikte bir çalışma yürüteceğiz. Çünkü, biz bölgenin kalkınmasının organik tarım, hayvancılık ve eko turizmden geçtiğine inanıyoruz. Bunu ele alıyoruz. Bu açıdan işbirliği halinde çalışacağız. Bu anlamda bölgede bulunmalarından çok memnunuz ve kendilerine çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA