• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İsviçredeki Türk zulasına sıcak takip
16 Ağustos 2009 Pazar 10:46

İsviçre'deki Türk zulasına sıcak takip

ABD ile İsviçre gizli hesaplarda anlaşınca Türkiye de harekete geçti. Yetkililer, İsviçrede Türklere ait 60 milyar doları bulan hesapların bilgilerini istemek için hazırlıklara başladı

ABD ile İsviçre hükümeti arasında imzalanan sırdaş hesapları ile ünlü İsviçre’nin UBS Bankası’ndaki hesapların açıklanmasına ilişkin anlaşma, diğer ülkelere de yol oldu. Anlaşmanın ardından birçok Avrupa ülkesi harekete geçerken Türkiye’nin de, Türklere ait hesapların açıklanması konusunda başvuruda bulunmaya hazırlandığı bildirildi. Varlık Barışı Projesi ile yurt dışındaki varlıkları yurda çekmek isteyen Türkiye’nin de ABD ile imzalanan anlaşmayı gerekçe göstererek gizli hesapların açıklanması konusunda İsviçre hükümetine başvuruda bulunmaya hazırlandığı belirtildi. Eğer İsviçre, Türkiye’yle de anlaşma imzalamayı kabul ederse, UBS’de tutulan Türklere ait yaklaşık 60 milyar dolarlık zulanın sahibi ortaya çıkacak.

 
BDDK ÖN ARAŞTIRMA YAPIYOR
 
Bununla ilgili olarak BDDK başta olmak üzere, birçok kurumun ön araştırma yaptığı, hukuki olarak başvurunun nasıl yapılacağının tespit edilmesinin ardından, Türkiye de gizli hesapların açıklanması konusunda anlaşma yapmak için İsviçre yetkililerine başvuruda bulunacak. Türkiye ilk etapta sadece UBS’deki hesapların bilgilerin verilmesini talep edecek. UBS’de Türklere ait yaklaşık 60 milyar dolarlık gizli hesabın olduğu tahmin ediliyor. Ekonomi yetkilileri, ABD ile İsviçre arasında imzalanan anlaşmanın ardından UBS Bankası’ndaki Türk paralarının bir kısmının Türkiye’ye geleceğini bildirdiler.

 

 

 

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA