• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İsveçteki müslümanlara Tahrike gelmeyin uyarısı
07 Temmuz 2012 Cumartesi 17:00

İsveç'teki müslümanlara 'Tahrike gelmeyin' uyarısı

İsveç İslam Dernekleri Federasyonu Başkanı Tahir Akan, 4 Ağustosta Stockholmde düzenlenecek olan İslam karşıtı gösteri ile ilgili olarak, Tahriklere gelmeyeceğiz dedi.
İsveç İslam Dernekleri Federasyonu Başkanı Tahir Akan, 4 Ağustos’ta Stockholm’de düzenlenecek olan İslam karşıtı gösteri ile ilgili olarak, “Tahriklere gelmeyeceğiz” dedi.
Memleketi Konya’nın Kulu ilçesinde bulunan Federasyon Başkanı Tahir Akan, 4 Ağustos 2012 tarihinde İsveç’in Stockholm kentinde Danimarka kökenli ve diğer devletlerden katılacak olan İslam karşıtlarının organize edecekleri gösteri ile ilgili kendilerinin de tedbirler aldıklarını belirterek, “Avrupa’da çoğalan Müslüman nüfusun artmasından duydukları rahatsızlığı bir şekilde orada protesto etmek istiyorlar. Yoksa biz Müslümanlar olarak herhangi bir şekilde onların dinlerine müdahalede bulunmuyoruz. Mensup olduğumuz İslam dini, hoşgörüyü emrediyor. Biz hiçbir şekilde onların dinine müdahale etmiyoruz. 'İlla ki siz bizim gibi düşüneceksiniz' gibi bir fikrimiz yok. Eğer yaşadığımız ülkeler demokratsa onların da bize aynı şekilde o özgürlüğü hükümet nazarında ve kişisel olarak vermeleri gerekiyor. Buna Türkiye’mizde canlı örnekler var. Diyanet İşleri Başkanımız Patriği ziyaretinde mesajlar vermiştir. Avrupa’nın birçok ülkesinde Müslümanların yaşadığı sıkıntılar var. Baş örtüsü, peçe, ezan okuma, Almanya’da Berlin’de yeni yasaya göre sünnet olma yasağı, minare yasağı gibi sıkıntılar Müslümanların özgürlüklerini kısıtlayan sıkıntılardır. Ama biz dinimizin gereği, onların verdiği sıkıntılara karşılık böyle bir cevap veremeyiz. 4 Ağustos’ta İslam karşıtı insanların Stockholm merkezli olarak yapacakları gösteriye karşı, federasyon olarak bütün derneklerimize bildiri gönderip herhangi bir karşılık vermememiz ve sağduyulu davranmamız gerektiğini, olacak bir fiziki saldırıda da doğrudan yetkili kişiler ve ilgili kurumlara haber verilmesi gerektiğini söyledik” dedi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA