• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İstiklal Sosyal Tesisler ve Sağlık Merkezi açıldı
07 Ekim 2013 Pazartesi 15:43

İstiklal Sosyal Tesisler ve Sağlık Merkezi açıldı

Konyanın merkez Karatay İlçe Belediyesi tarafından İstiklal Sosyal Tesisleri ve Sağlık Merkezinin açılışı tesislerde kıyılan nikah töreniyle gerçekleştirildi.
İstiklal Sosyal Tesislerde gerçekleştirilen programa, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, protokol üyeleri, muhtarlar ve davetliler katıldı.
Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, bir taraftan hizmetlerin devam ettiğini, diğer taraftan da açılışlar gerçekleştirdiklerini ifade etti. Açılışını yaptıkları sosyal tesislerin sadece İstiklal Mahallesi’ne değil merkeze kurulan bir yer olduğunu kaydeden Başkan Hançerli, sosyal tesislerin Karaaslanüzümcü, Saraçoğlu, Erler Mahallelerinin ortak kullanım alanı olduğunu söyledi.
Bölgede yapılan her şeyin 2004 yılından sonra yapıldığını vurgulayan Hançerli, “Yan tarafta 140 dairelik Karaaslan Karatay Bahçelievler villaları var. Tamamlanmak üzere. Hemen bitişikte 568 dairelik Akşehir konutları var. 2013’te 199 dairesi bitirilecek. Bir çok sokak, cadde oldu. Bunların hepsinin kanalizasyonu Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenmiş, biz de asfaltını yapmışız” dedi.
Bölgeye yaptırılan 4 derslikli Kemal Katıtaş İlköğretim okulunun bugün 16 derslik olarak tamamlandığını hatırlatan Hançerli, “Park Bahçeler Müdürlüğü binamız buraya gelmiş, yan tarafta 10 bin metrekarelik bir koruluk vesaire hepsi bu dönemde yapılmıştır. Her şeyi bir tarafa bırakıyoruz, Saraçoğlu Caddesi, Evler Caddesi 11 kilometrelik bir yol buranın eskileri hatırlar, bu yol neydi şimdi ne oldu. Yolda bir sıkıntı var, hız yapıyorlar. Dolayısıyla hız kesici çakmamız lazım. O konumdan bu duruma geldi. Hamdı selamlar olsun” diye konuştu.
 
“KARATAY MAKUS TARİHİNİ YENDİ”
Yapılan yatırımlardan bahseden Hançerli, "Bir taraftan merkezi hükümetin yapmış olduğu yatırımlar, bir taraftan Büyükşehir Belediyesinin yaptığı yatırımlar ve bir taraftan da Karatay Belediyesi olarak yapılan yatırımlarla Karatay’ın makus tarihini yendi. Merkez hükümetimizin yaptıkları işte adliye binası. Belki Orta Anadolu’nun en iyi adliye binalarından bir tanesi yapılmış. Hemen akabinde arkasına istinaf mahkemeleri Büyükşehir Belediyemiz tarafından bitirilmiş. Doğuya doğru baktığımız zaman şehir hastanesi mi desek, bölge hastanesi mi desek devasa bir alanda bir yatırım. Katrilyonlara varan bir yatırım inşa ediliyor. Oda kısa bir gelecekte inşallah temeli atılacak ve bitirilecek. Büyük bir hastane olacak. Karatay’ımızın bir kamu hastanesi yoktu. İnşallah Nakipoğlu Hastanemizin de Numune Hastanesi’nin bir şubesi olarak verilmesiyle birlikte iki tane kamu hastanemiz olacak, Karatay’ımızda. Biz buna layığız ve hakkediyoruz” şeklinde konuştu.

2004 yılı öncesi sadece Alaaddin Keykubat Tepesi’nde düğün salonu olduğunu dile getiren Başkan Hançerli, “Bu düğün salonunun altına 220 kişi, üstüne de 312 kişi alır. Burası Aziziye Kültür Merkezi’nden büyük 700 kişi alır. Aziziye Kültür Merkezine, Karşehir’in orada yapmışız, diğer yerlerde yapmışız. Hepsini taçlandırmak adına da kongre merkezinin gençlik merkezini yapmışız ki, bin 500 kişilik bir salon. Yüzme havuzunun birisi bitti. İkincisinin açılışı var. Üçüncüsünün de temeli var. Bir taraftan Büyükşehir Belediyemiz Karatay’daki okullara kapalı spor salonu yapıyor, bir taraftan da biz yapıyoruz. Mühtelif yerlerde 5 tane kapalı spor salonu ve 3 tane anaokulu var. Hepsinin açılışını bir seferde yapacağız. Burası bir merkez olacak. Burası bir şehir merkezi, burası mahallelerinin merkezi. Yine aşağıda eskilerin tabiri ile sağlık ocağı şimdi aile sağlığı merkezi açılacak” şeklinde konuştu.
Katkıları olan herkese teşekkür eden Başkan Hançerli, açılışların devam edeceğin ifade ederek, “Kurban arası vereceğiz. Her şeyde bir güzellik var. Kapalı Pazar yerlerimiz bu kurbanda da insanlarımızı soğuktan koruyacak. Tam olarak sayısını bilmiyorum ama 12 farklı bölgede kesim işleri hijyenik ortamlarda yapılacak. Buraların aslında oto park, spor merkezi olarak da kullanılması lazım. İnşallah onlarda yapılacaktır” dedi.
 
"KARATAY'IN KARA TARİHİ YENİLDİ"

Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş ise, “Burada çok amaçlı bir salonla iş yeriyle karşı karşıyayız. Bir taraftan sağlık merkezi, diğer taraftan emekli konağı, ticaret merkezi bunlar bir kent merkezinde, cazibe merkezinde olması nedeniyle bazı kolaylıklar. Özellikle sağlık konusuna baktığımız zaman emekli konaklarımıza, ticaret merkezlerimize gelen kişiler sağlık merkezinden de yararlanabilecekler. Aile sağlığı merkezimiz ilçemizde önemli görevler üstleniyor. Yaklaşık 280 bin kişiye hitap ediyor. Burada obeziteyle savaş konusunda gerekli bilgilendirmeler yapılıyor. Daha sonra aynı şekilde çocuklarımızın gençlerimizin insanımızın korunması yönünde sigarayla mücadele konusunda çalışmalar yapılıyor. Bundan daha önemlisi gençlerimizin sağlığını koruması kötü alışkanlıklardan kurtulması yönünde gerekli açıklayıcı çalışmaların yapılması, aile sağlık merkezlerimizin önemli görevlerinden birisidir. Bundan hareketle gençlerimizi koruduğumuz zaman toplumu korumuş olacağız. Bu konuda emek veren gayret sarf eden bu tesisleri sağlayan başta belediye başkanı sayın Hançerli'ye ve onun ekibine teşekkür ediyorum. Bölgemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, bölgenin bir değişim yaşadığını ifade ederek, “Karatay’da bu bölgenin şu anda bulunduğu standarda yükseleceği bundan 6-7 sene önce tam hayal edilemezdi. Ama şimdi çok farklı konuma geldi. Genel olarak Karatay’ın kara talihi yenildi inşallah. Çok güzel günler yaşıyor Karatay. Büyük yatırımlar alıyor. Karatay gelişiyor, güçleniyor ve geleceğe daha emin adımlarla ilerliyor. Bunun hızlanarak devamını diliyorum” dedi. Başkan Akyürek, Kurban Bayramına Konya olarak hazır olduklarını da sözlerine ekledi.
AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez de, İstiklal Mahallesinde önemli bir tesisi açtıklarını belirterek, “Bu tesisin yapımında emeği geçen başta belediye başkanına ve çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum. Bu tesisin başka Konya’mıza Karatay ilçemize özellikle de İstiklal Mahallemize hayırlı olmasını, hayırlı hizmetler yapmasını Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.
Konuşmaların ardından İstiklal Sosyal Tesisler ve Sağlık Merkezi’nin açılışı Oğuz Yıldız ve Zeynep Parlak'ın kıyılan nikah töreniyle gerçekleştirildi.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA