• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi yoğun ilgi görüyor
29 Aralık 2009 Salı 13:43

İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi yoğun ilgi görüyor

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından vatan için hayatını feda eden şehitler anısına yaptırılan İstiklal Harbi Şehitleri Abidesini bir yılda 479 bin kişi ziyaret etti.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından vatan için hayatını feda eden şehitler anısına yaptırılan ve 17 Aralık 2008 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi’ni bir yılda 479 bin kişi ziyaret etti.

ŞEHİTLER ABİDESİ ŞEHRİN SEMBOLÜ

Belediye olarak turizmin geliştirilmesi için Mevlana merkezli önemli çalışmalar yaptıklarını kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, amaçlarının; tarihi, kültürel ve turistik değerleri araştırarak millî bütünlüğün güçlenmesine ve ekonomik gelişmeye katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Mevlana Müzesi ile Mevlana Kültür Merkezi arasında inşa edilen İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi’nin Konya’nın tarihi ve geleceği açısından son derece önemli bir hizmet olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, Abide’nin kısa zamanda şehrin sembollerinden biri haline geldiğini ifade etti.

ABİDE YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Şehitlerin aziz hatıralarının yaşatıldığı İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi’nin açıldığı günden itibaren hem Konyalılardan, hem de şehir dışından gelen misafirlerden yoğun ilgi gördüğünü kaydeden Başkan Akyürek, “Başta İstiklal Savaşı olmak üzere Kore Savaşı, Kıbrıs Barış Harekatı ve iç güvenlik sırasında vatan uğruna canını feda eden şehitlerimizin isimlerinin yer aldığı avlusu, o dönemde Konya’nın sosyal yapısını anlatan müzesi, Gaziler Ofisi ve mimarisiyle dikkat çeken eser, özellikle hafta sonları yoğun ilgi görüyor. Ziyaretleri esnasında ailesinde bulunan şehitlerin isimlerini inceleyen hemşerilerimiz, müzedeki maketleri de dikkat ve özlemle takip ediyor” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Mevlana Kültür Merkezi’nde her hafta Cumartesi günleri gerçekleştirdikleri sema gösterilerini izlemek üzere Konya’ya gelen ve turizme büyük katkı sağlayan misafirlerin mutlaka İstiklal Harbi Şehitler Abidesi’ni de gezdiğini kaydeden Başkan Akyürek, ayrıca Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde 2009 yılında 79 bin öğrencinin gazilerle birlikte eseri gezdiğini de hatırlattı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA