• Konya5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İstihdam için 100 bin kişi daha aranıyor
09 Mart 2017 Perşembe 09:43

İstihdam için 100 bin kişi daha aranıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğinin ardından 100 bin kişi için daha iş kapısı aralandı.

İstihdam seferberliğinde iki ayda 256 bin kişi iş buldu. İŞKUR acilen 100 bin açık iş için personel aradığını duyurdu. Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “İki ayda eksi istihdam artıya döndü” diye konuştu

İKİ AYDA 256 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı istihdam seferberliğinin ardından hükümetin yeni personel alımlarında sigortayı ve vergiyi ödeyeceğini açıklaması her kesimi harekete geçirdi. Edinilen bilgilere göre, iki ayda 256 bin kişi iş buldu.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), 100 bin açık iş için acilen personel ararken, ihtiyaç duyulanlar arasında aşçı, akaryakıt satış elemanı ve çağrı merkezi personeli başta geliyor.

İSTİHDAM GÜNLERİ

Yıl sonuna kadar 2 milyon kişiye iş sağlanmasını amaçlayan seferberlikle Türkiye’nin dört bir yanında istihdam fuarları düzenlenmeye başladı. Bu çerçevede, Ankara’da 24-25 Mart tarihlerinde istihdam günleri yapılacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, “İstihdam sizden, sigorta ve vergi bizden” derken, Türkiye’de yarının kazananlarının iş yaratanlar olacağını söyledi. Bu yıl işsizliği yüzde 10’un altına indirmeyi hedeflediklerini belirten Müezzinoğlu, “2017’de 2 milyona iş yaratmazsak, tuzak kuranların ekmeğine yağ süreriz. Yılın ilk iki ayında eksi istihdamın artıya döndü. Her artı bir istihdamın bir yıllık vergi yükünü üstleniyoruz”diye konuştu.

VERGİ VE SİGORTALAR DEVLETTEN

Hükümet, Aralık 2017’ye kadar özel sektörün mevcut çalışanlarına ilave alacakları her sigortalı için sigorta ve vergi yükünü devlet üstleniyor.

İşverenlerin ilave istihdam ettikleri her bir sigortalı için 773 lira tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanıyor. Öte yandan Türkiye Taşkömürü Kurumu da Armutçuk, Amasra, Üzülmez, Karadon, Kozlu işletmeleri için 400 mühendis alacak.

Sabah

 
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
  • Ev Eşyaları Neye Göre Seçilir?
  • Spor Gereçleri ve Kullanım Şekilleri
  • Konyaspor uzatmalarda güldü!
  • Konya’da yarın elektrik olmayacak mahalleler (8 Şubat 2024)
  • Alev Alatlı hayatını kaybetti
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA