• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İstihbarat son 4 yılda 4. kez değişti
01 Mayıs 2013 Çarşamba 09:14

İstihbarat son 4 yılda 4. kez değişti

Emniyet İstihbaratının patronu son 4 yılda 4. kez değişti. Son değişikliğin Başbakan Erdoğanın ofisinde bulunan "Böcek" ile bağlantılı olduğu öne sürülüyor.
Emniyet İstihbaratının patronu son 4 yılda 4. kez değişti. Son değişikliğin Başbakan Erdoğanın ofisinde bulunan "Böcek" ile bağlantılı olduğu öne sürülüyor.

Emniyet İstihbaratının patronu son 4 yılda 4. kez değişti. Bu değişikliğin Başbakan Erdoğan’ın ofisinde bulunan ‘’Böcek’’ konusu ile bağlantılı olduğu ve Erdoğan’ın bu olaydan sonra Emniyet istihbaratına mesafeli davrandığı belirtiliyor.
‘’Böcek’’ olayından sonra İçişleri Bakanlığı soruşturma başlatmış ve 2 müfettiş, Ankara Yıldızevler’deki Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığında araştırma yapmıştı. Erdoğan’ın İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’i değiştirmesi ve yoğun programını gerekçe göstererek bu yıl ilk kez 10 Nisan polis gününde emniyet heyeti ile görüşmemesi de dikkat çekmişti.
Son yıllarda emniyetin en önemli birimi haline gelen İstihbarat Dairesi'ne, ANAP hükümetleri döneminde Emin Aslan ve Sabri Uzun Başkanlık yaptı. DYP iktidarında ise Bülent Orakoğlu bu göreve getirildi. Uzun, daha sonra iki kez daha aynı göreve atandı. Hanefi Avcı da bu dönemlerde Başkan yardımcısı oldu.
AKYÜREK VE ALTIPARMAK
AK Parti iktidarlarında ise önce Trabzon Emniyet Müdürü Ramazan Akyürek Başkan oldu. Rahip Santoro ve Hrant Dink cinayetinin ardından suçlanan Akyürek, 2009’da görevden alınınca yerine Konya Emniyet Müdürü Hüseyin Namal getirildi. Namal’ın Başkanlığı da kısa sürdü ve bu kez göreve 2010’da Kastamonu Emniyet Müdürü Ömer Altıparmak atandı.
Altıparmak bu görevi süresince geri planda kaldı ve Başkan yardımcısı Gürsel Aktepe öne çıktı. TBMM Telekulak Komisyonuna da Aktepe bilgi verdi. Altıparmak ise görevini dün Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü sırasında Hrant Dink’e yönelik eylem bilgisine ulaşan ve Erhan Tuncel’i yardımcı istihbarat elemanı yapan Engin Dinç’e devretti.
Dink cinayeti sırasında Afyon İstihbarat Müdürü olan Dinç, cinayet ihbarını alınca İstanbul Emniyet İstihbarat Müdürünü aradığını, Hayal’i de cinayetten vazgeçirmeye ikna etmesi için Tuncel ile konuştuğunu söylemişti.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA