• Konya19 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İsteğe özel yüzük tasarlıyorlar
07 Mart 2013 Perşembe 14:54

İsteğe özel yüzük tasarlıyorlar

Konyada bir kuyumcu atölyesinde çırak olarak işe başlayan ve mesleğe olan aşkı yüzünden okulunu bile yarım bırakan Ali Can Boyacı, çırak olarak başladığı işte kendini geliştirerek takı tasarım...
Konya’da bir kuyumcu atölyesinde çırak olarak işe başlayan ve mesleğe olan aşkı yüzünden okulunu bile yarım bırakan Ali Can Boyacı, çırak olarak başladığı işte kendini geliştirerek takı tasarım yarışmasında Türkiye Şampiyonu oldu
Konya’da bir kuyumcu atölyesinde çırak olarak işe başlayan ve mesleğe olan aşkı yüzünden okulunu bile yarım bırakan Ali Can Boyacı, İstanbul laleli kolye takı tasarımıyla katıldığı yarışmada Türkiye birincisi seçildi. Dünya Beceri yarışmasında da ülkemizi temsil edecek olan Ali Can Boyacı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın destekleriyle bu yıl içerisinde Londra’ya gidecek.
 
TAKI TASARIMI BENİM İÇİN AŞKTIR
Takı tasarımının kendisi için bir tutku olduğunu söyleyen Ali Can Boyacı, ‘‘Takı tasarımı benim için bir tutku ve aşktır. İlkokuldan sonra tanıştığım bu meslek nedeniyle liseyi okumamıştım. Şimdi yarışmada Türkiye birincisi seçildim ve önümüzdeki dönemde de Dünyada ülkemizi temsil etmekten gurur duyuyorum’’ dedi. Kuyumculuk ve takı tasarım sektöründe sürekli kendini geliştirdiğini söyleyen Boyacı, ‘‘Uzun uğraşlar sonucunda iyi bir usta olmayı başardım. Katıldığım ve Türkiye Şampiyonu olduğum yarışmada birçok ünlü tasarımcı ve kuyumcu vardı. Ankara’da aldığım bu başarı benim iş azmimi daha da artırdı. İşimi zaten severek yapıyorum.’’ diye konuştu.
 
 
BİRÇOK ÜNLÜYE ÖZEL TAKI YAPTIM
Kişiye özel tasarımlarda çok sipariş aldığını ve 3 aylık bir işin elinde biriktiğini belirten Boyacı, ‘‘Kişiye özel yüzük tasarımlarımda birçok ünlüye yüzük yaptım. Yönetmen Osman Sınav, Sanatçılardan Bülent Ersoy ve Ebru Gündeş gibi ünlüler bizim yüzüklerimizi kullanıyorlar. Kaliteli ve yoğun el işçiliği ile ortaya çıkardığımız takılara Türkiye’den ve yurtdışından yoğun talep var. Bizden yüzük yaptıranın arkadaşı, eşi, dostu muhakkak bize geliyor. Konya’da da hatırı ve ismi sayılır birçok kişiye yüzük yaptım.’’ şeklinde konuştu. 25 Mayıs 2011’de Ankara’da düzenlenen ‘Türkiye Ulusal Beceri’ yarışmasında tasarladığı ‘İstanbul Laleli’ ismini verdiği kolyeyle Türkiye Şampiyonu olan Alican Boyacı, bu yıl içerisinde Londra’da düzenlenecek olan Dünya Beceri Yarışması’nda Türkiye’yi temsil edecek.
•Sami GEDİZ
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA