• Konya13 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İşte Volkanın alması muhtemel ceza
27 Ağustos 2014 Çarşamba 10:02

İşte Volkan'ın alması muhtemel ceza

Volkan Demirel'in Felipe Melo ile ilgili yaptığı açıklamalar sonrası PFDK'ya sevk edilmesi bekleniyor.
Fenerbahçe-G.Saray derbisinin olay adamı Volkan Demirel’in eylemleri kader ceza alıp almaması da polemik konusu oldu. Volkan, penaltılar sırasında G.Saraylılar’a dönerek tombala hareketi yaptı. Maçta sonra da soyunma odasında FBTV mikrofonlarına “Pitbull” lakaplı Melo’yu kastederek "Belediye gereksiz sokak köpeklerini temizlesin. Yoksa bu iş bana kalacak, korkuyorum yani" dedi.
O HAREKETİN CEZASI BİR İLA ÜÇ MAÇ
Volkan Demirel’in tombala hareketi, TFF Disiplin Talimatı’nın 36. Maddesi’ndeki “Sportmenliğe aykırı hareket”e giriyor. Bu maddeye göre Volkan’ın suçlu bulunması halinde bir ila üç müsabakadan men cezası alması gerekiyor. Ancak Volkan, tombala hareketini “Sakatlık ya da kaşınma havasında” o kadar profesyonelce yapıyor ki TFF Hukuk Kurulu’nun bu harekette bir suç unsuru bulması zor.
ADINI SÖYLESE AĞIR CEZA ALACAKTI
F.Bahçeli kalecinin Melo’ya yönelik sözleri ise TFF Disiplin Talimatı’nın “Sportmenliğe aykırı açıklama”ları düzenleyen 38. Madde’si kapsamında. Bu maddeye göre Volkan’ın suçlu bulunması halinde alması gereken ceza minimum 2, maksimum 6 maçtan men. Ancak Volkan, FBTV’deki açıklamalarında Melo’nun ismini anmadı. Bu yüzden sözleri için de ceza alma ihtimali az.
İKİ MAÇLA DA KURTULMA ŞANSI VAR
Volkan’ın ceza alması için eylemlerinin hakem, temsilci raporlarında yer alması gerekiyor. Volkan’ın eylemleri bu sezon için ilk kez gerçekleşiyor. Bu nedenle üst limitten değil, alt limitten ceza alabilir. PFDK, olayın ağırlığına göre alt limitten uzaklaşarak ceza veriyor. Tombaladan ceza almayacağını varsayarsak Volkan’ın alt limitten 2 maçla kurtulması imkan dahilinde. PFDK ceza miktarını 6 maça kadar çıkartabilir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA