• Konya14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İşte vergi indirimi sonrası oto fiyatları!
17 Mart 2009 Salı 11:12

İşte vergi indirimi sonrası oto fiyatları!

1600 cc ve altındaki otomobillerde ÖTV'nin 37'den yüzde 18'e, ticarilerde ise verginin yüzde 1'e çekilmesi fiyatlarda ciddi indirimler yapıldı
1600 cc ve altındaki otomobillerde ÖTV'nin 37'den yüzde 18'e, ticarilerde ise verginin yüzde 1'e çekilmesi fiyatlarda ciddi indirimler yapıldı. Fiyatı 6 bin 50 liradan fazla düşen otomobiller:
 
ÖTV indirimi otomotivcileri hareketlendirdi. Aylardır sinek avlayan bayiler gelen yoğun talep karşısında mesai yapmak zorunda kaldı..
 
Hükümetin iç talebi canlandırmak için hayata geçirdiği otomotiv ve beyaz eşyada özel tüketim vergisi (ÖTV), vatadaşların otomotiv bayilerine akın etmesine neden oldu. Bazı bayiler gelen yoğun ilgi nedeniyle fazla mesai yapmak zorunda kaldı. Bu arada gün boyunca otomotiv şirketleri de ÖTV indirimlerini tüketicilere eski ve yeni fiyat karşılaştırması yaparak duyurdu.

150-160 BİN STOK BİRİKTİ
Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren otomotivde ve ticari araçlardaki ÖTV indirimleri fiyatlara ilk günden yansıtıldı. 1600 cc ve altındaki otomobillerde ÖTV'nin 37'den yüzde 18'e, ticarilerde ise verginin yüzde 1'e çekilmesiyle birlikte fiyatlarda ciddi indirimler yapıldı. Örneğin en çok satan araçlardan biri olan Renault Megane'da indirim 4 bin TL, Ford Yeni Focus'ta 4 bin 740 TL, Volkswagen Passat'ta 6 bin TL'nin üzerinde indirimler gerçekleşti. 150-160 bin arasında olduğu tahminleri yapılan otomobil stoklarının bu üç aylık vergi indirimi döneminde ciddi anlamda eritileceğini düşünen otomobil üreticileri ve distribütörleri, yeni tedbirlerle desteklenecek sektörün bu yıl krizde ciddi mesafe kat edebileceğine işaret ediyor. OSD Genel Sekreteri Ercan Tezer ÖTV indiriminin biriken stokların eritilmesine yardımcı olacağını ancak 3 ay sonra pazarın yeniden çöküşünü engellemek için yeni tedbirler gerekeceği uyarısında bulundu.

RENAULT, FİYATLARINI YENİDEN DÜZENLEDİ

Renault, otomotivdeki ÖTV indiriminin ardından fiyatlarını yeniden düzenledi.

Renault'dan yapılan açıklamaya göre, fiyatlarını yeniden düzenleyen ve kampanyalarını sürdüren Renault, 17–31 Mart 2009 tarihleri arasında geçerli olan kampanya kapsamında müşterilerine, 10–15 ay vadelerle yüzde 0 faiz oranıyla otomobil sahibi olabilme fırsatı veriyor.
 
Yeni düzenlemesinin ardından yeni Symbol 20 bin 40 lira, Megane Sedan 25 bin 720 lira, Clio HB 23 bin 450 lira, Clio Grand Tour modeli ise 23 bin 340 liradan başlayan fiyatlarla tüketiciye sunuluyor.

Kampanya kapsamında Megane Sedan'ın tüm versiyonlarında 15 bin lira için 15 ay vadeli, Clio HB, Clio Grand Tour ve yeni Symbol modellerinde 10 bin lira için 10 ay vadeli yüzde 0 faiz oranları bulunuyor.

kullan

'Bayilerimize akın var'
FİAT İş Birim Direktörü Okan Baş
Çok cazip bir döneme girdik. Hafta sonundan bu yana bayilere ciddi müşteri . 3-4 aydır taleplerini öteleyenlerin bu fırsatı değerlendireceğine eminiz. Birkaç aydır ÖTV bizden kampanyasına ise KDV'yi de ekledik.

'Kalıcı önlem alınması gerek'
Bayraktar Holding Yön.Kur. Baş. Mustafa Bayraktar
Bu paket, iletişimin yanlış yönetilmesi yüzünden ha bugün, ha yarın diyerek tüketiciyi uzun süreli bir beklentiye soktu ve olası satışları da önledi. Bu karar merhem, tedavi edici değil.

'Tüketiciler için bulunmaz fırsat'
GM Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik
Tüketiciler bu dönemde, daha donanımlı bir otomobil satın alma fırsatını yakalayacak. Sürecin sonuna doğru satışların daha yükselen bir grafik içine gireceğini öngörüyoruz.

'Ziyaretçi sayımız yüzde 100 arttı'
Doğuş Otomotiv İcra Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu
ÖTV indirimi uygulaması binek araçlarını olumlu etkiler. Ancak hafif ticari araç ve ağır vasıta sektörlerinde binek araçlardaki kadar etkisi olmaz. Buna rağmen piyasada hareketlenme sağlayacağı için dolaylı etkisi olacaktır. Geçen hafta pazar gününe göre showroom'larımızda ziyaretçi sayısı yüzde yüze yakın, telefon sayısı yüzde yüzden fazla, bağlantı sayısı ise neredeyse yüzde 200 arttı. Kaporalı araç sayısı da cuma gününe göre yüzde 80'in üzerinde arttı.

'İndirimi fiyata yansıttık'
Daihatsu Genel Müdürü Ali Haydar Bozkurt
ÖTV indiriminin tamamını fiyatlarımıza yansıttık. Bu da 6 bin 250 TL'ye varan indirimlere ulaşmamızı sağladı. Arabaya ihtiyacı olan ya da değiştirmekte kararsız kalan tüketiciler vakit kaybetmemeli.

'Fiyatlar çok cazip hale geldi'
Peugeot Genel Müdürü Jean Pierre Vieux
Fiyatlar çok cazip seviyelere geriledi. Uygulama tüm markalara ve istihdama olumlu katkı yapacak. Likidite ve kredi ihtiyacı doğacak, bankaların da bu hareketi ve dinamizmi izleyeceğini umuyorum.

ÖTV indirimi sadece merhem olur

Hükümetin iç talebi canlandırmak için hayata geçirdiği otomotiv ve beyaz eşyada özel tüketim vergisi, konutlarda ise katma değer vergisi indirimlerine ilişkin düzenleme otomotive yaradı. Sektör temsilcilerinin memnuniyetle karşıladığı düzenleme, otomotiv hisselerine alım getirdi. Stokların eriyeceğini belirten otomotivciler indirimin 3 ay geçerli olmasını eleştirdi. Bu arada otomotiv şirketlerinin hisseleri borsada günü değer artışıyla tamamlarken konut ve beyaz eşyada fazla bir değişiklik yaşanmadı.

Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA