• Konya16 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
İşte TLnin yeni simgesi
01 Mart 2012 Perşembe 12:20

İşte TL'nin yeni simgesi

Merkez Bankası tarafından düzenlenen ''TL Simge Yarışması''nın sonuçları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın katıldığı toplantıda a
Merkez Bankası tarafından düzenlenen ''TL Simge Yarışması''nın sonuçları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın katıldığı toplantıda açıklandı.
 
Toplantıda konuşan Başçı, "TL simge yarışması fikri 2011-2015 planında TL'nin tanıtılması amacıyla yer aldı. Yarışma takvimi içinde 8362 adet başvuru yapıldı. Finale 7 tasarım kaldı. 7 simge arasından birinci seçildi. Simge TL'nin güvenli liman haline geldiğini gösteriyor" dedi. Başçı, birincilik ödülüne layık görülen tasarımın Tülay Lale'ye ait olduğunu belirtti.
Başçı, Türk Lirası'nın yeni simgesinin altın oran uyumuna dikkat edilerek tasarlandığını kaydetti.
TL SİMGESİ İÇİN: ALTGR+T
Hazırlanan özel programla TL'nin simgesi AltGr+T tuşlarına basıldığında çıkacak. Vatandaşlar yazı tipi ve uygulamalarına Merkez Bankası'nın sitesinden erişebilecek.
 
TL SİMGESİNİ İÇEREN YAZI TİPİNİ BİLGİSAYARINIZA KURMAK İÇİN TIKLAYIN
ERDOĞAN: CEZAEVİNDEN BİLE SİMGE GÖNDERİLDİ
 
Toplantıda konuşan Başbakan Erdoğan şunları söyledi: "İşsizlik geçen yıl yüzde 9.8 olarak gerçekleşti. Bu sevindirici gelişme de hayırlı olsun. TL için simge belirleme yarışmasına katılan tüm vatandaşlara teşekkür ederim. Cezaevlerinden bile yarışmaya katılanların olması ülkemizde vatandaşların ne denli bir duyarlılık içinde olduğunu göstermesi bakımından önemli. TL için böyle bir simge belirleyerek, bu simgeyi kullanıma sürerek, yürüttüğümüz operasyonda önemli aşamayı geride bırakıyoruz. 1 Ocak 2005'te altı sıfırı atılmış YTL'yi tedavüle sürdük. 1 Ocak 2009'da da yeni ibaresi atılmış TL tedavüle girdi. Artık TL'yi hem ulusal, hem uluslararası piyasalarda güçlü, itibarlı para birimi olarak kullanmaya başladık."
 
DAHA ÖNCE ERTELENMİŞTİ
 
Merkez Bankası, TL Simge Yarışması sonuçlarının açıklanması ve TL simgesi olarak kullanılacak tasarımın tanıtımına ilişkin toplantının 22 Şubat tarihinde düzenleneceğini duyurmuştu.
Ancak TL simgesinin farklı bilgisayar ortamlarında güvenli şekilde uygulanabilirliğinin gösterimine ilişkin teknik çalışmaların tamamlanabilmesi için zamana ihtiyaç duyulduğu gerekçesiyle söz konusu toplantı ertelenmişti.
YORUMLAR
KUYRUKLU HAÇ
Abdullah NACAK
İyi çalışmamışlar, daha estetik, ilk bakışta kendini ele vermeyen haç çizimleri bulunabilirdi aslında... Fakat bunu yapanlar işi bilen adamlarmış, haç'ı hayatımıza para gibi vazgeçilmez(!) bir yerden sokuyorlar ki sesimiz çıkmasın.
178.233.237.99
Senin Şehrin, Senin Siten
Tüm Hakları Saklıdır © 2013-2015 Haber Konya | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : +90 332 351 66 50 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA